EXCLUSIV  Restructurarea bugetară. Remus Borza: Aici greşeşte Viorica Dăncilă

Remus Borza a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS unde greşeşte premierul Viorica Dăncilă în ceea ce priveşte restructurarea bugetară. 

"Eu am spus că o guvernare tot a PSD-ului, guvernarea lui Năstase, a cârmuit ţara cu 800.000 de bugetari şi a făcut-o foarte bine. Dar eu nu am spus că trebuie să dăm afară 5.000, 10.000 de bugetari, darămite 400.000. Vine un distins fruntaş liberal sau USR şi zice gata, 400.000 de oameni afară, cota unică renunţăm la ea, mergem pe cotă progresivă, ca să plătim până la 80 la sută din salarii. A mai fost o astfel de perioadă în 2010. Dacă vine PNL sau USR nu înseamnă că va curge lapte şi miere. Aici trebuie văzut dacă populaţia este fericită.

Evident că este nevoie de măsuri de restructurare şi optimizare a cheltuielilor publice. Asta nu înseamnă că e nevoie de măsuri radicale. Mediul privat reclamă totuşi un milion de angajaţi deficit în economia reală. Trebuie o schimbare de mentalitate, politică şi paradigmă, în relaţia angajator - stat, angajat-bugetar. Angajarea şi remunerarea să se facă pe criterii de performanţă şi competenţă precum în privat. Sigur că e nevoie de o reformă profundă şi radicală a marilor sisteme publice, de o reformă instituţională, constituţională, dar cu duhul blândeţii. Aici este marea greşeală a lui Dăncilă. Eu i-am cerut să îşi asume asta încă din iunie. Nici acum în campanie nu am auzit-o folosind cuvântul reformă", a spus Remus Borza. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel