Restricţiile impuse de pandemie, nerespectate. Mii de amenzi în Capitală

Poliţiştii din Bucureşti au împărţit mii de amenzi în weekend din cauza nerespectării restricţiilor impuse de pandemia COVID-19. 

Autoritățile au aplicat, în weekend, în Capitală peste 2.300 de amenzi în valoare de peste 1,1 milioane de lei pentru nerespectarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea epidemiei de COVID-19.

Potrivit Poliției Capitalei, la acțiunile desfășurate în perioada 17-19 iulie au participat peste 900 de polițiști, cu sprijinul a aproximativ 400 de reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Locale, Direcției de Sănătate Publică București, Agenției Naționale Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Comisariatul pentru Protecția Consumatorului București și Inspectoratului pentru Situații de Urgență București Ilfov.

Amenzi de peste 1 milion de lei

Au fost verificate peste 220 de firme, printre care hipermarket-uri, hale și piețe agroalimentare, terase și locuri de agrement, dar și mijloace de transport în comun.

Au fost constatate și aplicate 2.309 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 1.110.000 lei.

528 au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 3 pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor, privind distanțarea fizică și locul prevazut la mese, și 75 pentru încălcări ale normelor de conviețuire socială. „19 sancțiuni au fost aplicate pentru situații ce cad sub incidența legislației privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, iar 35 pentru abateri prevăzute în Hotarea de Guvern privind declararea stării de alertă și masurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, pentru încălcarea unor norme privind sănătatea publică și a unor prevederi referitoare la normele sanitar-veterinare și siguranța alimentelor”, au transmis polițiștii, conform Mediafax. 

În domeniul rutier, pe parcursul acestei perioade au fost constatate și aplicate peste 1.600 de sancțiuni contravenționale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel