Restricțiile de călătorie, ILOGICE și INUTILE. De ce ar trebui eliminate cu totul

Facebook TAROM
Facebook TAROM

Cele mai multe restricții de circulație impuse de țările lumii sunt ilogice și ineficiente.

Călătoriile internaționale sunt afectate de o adunătură ilogică de reguli care sunt de cele mai multe ori ineficiente sau chiar inutile, transmite The Economist. Editorialul publicației britanice subliniază mai multe probleme esențiale ale măsurilor de restricție aplicate industriei turismului.

„De exemplu, America interzice călătorii din Marea Britanie și Uniunea Europeană, unele dintre cele mai vaccinate teritorii mai întinse din lume, în timp ce permite accesul celor din Sud-Estul Asiei, unde varianta Delta face prăpăd”, se arată în editorial.

Thailanda cere carantina tuturor celor care pătrund în țară, dar cazurile de infecție din exterior sunt de 1.000 de ori mai puține

Pe de altă parte, Thailanda interzice sosirile din unele țări și cere tuturor călătorilor să se carantineze vreme de două săptămâni. Totuși, din cele 21.038 cazuri identificate în data de 10 august, doar 19 proveneau din exterior. Odată ce varianta Delta a virusului a început să se răspândească comunitar, infecțiile s-au dublat la fiecare două săptămâni. Interdicțiile de călătorie nu fac mare diferență când vine vorba de atât de multe cazuri.

Multe țări au început să relaxeze accesul celor care sunt vaccinați. Este o măsură bună, însă este executat incomplet. Marea Britanie și-a inoculat cetățenii cu cinci milioane de doze de AstraZeneca făcute în India, însă nu exclude de la carantină la sosirea în țară indienii care s-au vaccinat cu același ser. Aceste reglementări sunt foarte nepotrivite pentru a proteja cetățenii de Covid-19.

Ar trebui ca implicit toate țările să își mențină granițele deschise

Există o modalitate mai bună de a reglementa călătoriile la nivel internațional. Primul principiu ar fi ca toate țările să-și deschidă implicit granițele, mai notează The Economist. Acest lucru nu înseamnă fiecare pe cont propriu, dar orice restricții ar trebui să fie limitate, temporare și țintite împotriva noilor variante. Odată ce variantele coronavirusului au pătruns deja în țara de destinație, adică cum Delta a pătruns cam peste tot, restricțiile sunt redundante și trebuie eliminate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel