Restricţiile Angelei Merkel sunt contestate la Curtea Constituţională

Angela Merkel
Angela Merkel

Legea privind uniformizarea şi înăsprirea restricţiilor antiepidemice în Germania, aprobată de Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului, la iniţiativa cancelarului Angela Merkel, a fost contestată deja la Curtea Constituţională, iar, pe parcursul procedurii, proiectul nu va putea fi promulgat.

Firma de avocatură deţinută de Claus Pinkerneil, cu sedii în oraşele Berlin şi München, a sesizat joi Curtea Constituţională din Germania în legătură cu proiectul de lege privind restricţiile, informează agenţia DPA şi publicaţia Süddeutsche Zeitung.

Sesizarea privind încălcarea drepturilor fundamentale prevăzute în Constituţie intervine în contextul în care Bundesratul, Camera superioară a Parlamentului german, intenţionează să aprobe joi controversatul proiect de lege, aprobat deja miercuri de Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului.

Procedura de la Curtea Constituţională ar putea bloca promulgarea proiectului de lege de către preşedintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

Şi Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal), aflat în opoziţie, precum şi unii deputaţi independenţi au anunţat că vor contesta noile măsuri la Curtea Constituţională.

Bundestagul a aprobat, miercuri după-amiază, noile restricţii antiepidemice, în pofida protestelor violente de la Berlin, în cursul cărora au fost reţinute 150 de persoane. Protestatarii au cerut demisia cancelarului Angela Merkel, respectarea drepturilor şi oprirea "dictaturii".

Guvernul Germaniei a aprobat, săptămâna trecută, un proiect care prevede intensificarea şi uniformizarea restricţiilor antiepidemice, cancelarul Angela Merkel argumentând că "situaţia este gravă" şi trebuie evitată ocuparea locurilor în secţiile de terapie intensivă. Pentru a intra în vigoare, proiectul are nevoie de aprobarea Parlamentului.

Guverul de la Berlin a dispus modificarea Legii privind protecţia faţă de infecţii. Noile reglementări vor permite aplicarea în mod uniform a restricţiilor în zonele cu o rată de contagiere ridicată. Noile norme prevăd interdicţii de circulaţie între orele 21.00 şi 5.00 în zonele în care rata de infectare este ridicată, reducerea numărului de persoane care se pot întâlni în privat, închiderea şcolilor şi a restaurantelor. De asemenea, sunt prevăzute norme privind accesul în magazine, în anumite situaţii fiind necesare rezultate negative la teste anticoronavirus, notează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel