Urmărește emisiunea live


RESTRICȚII în Ilfov. Prefectul a venit cu noi precizări

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Prefectul județului Ilfov, Daniel Zamfir, a vorbit despre situația comunelor din jurul Capitalei care ar putea vedea noi restricții.

„Cele 7 localități unde incidența cumulată a cazurilor este mai mare de 3 la mia de locuitori sunt: Brănești, Bragadiru, Ciorogârla, Dobroiești, Dragomirești-Vale, Mogoșoaia și Popești-Leordeni. Vorbim de transmitere comunitară, focarele nu sunt luate în calcul când vorbim de incidența acumulată a cazurilor. Avem la Bragadiru 3 cazuri într-un cămin de bătrâni și 27 de cazuri în cămin de bătrâni la Popești-Leordeni”, a transmis prefectul, la Digi 24.

„Va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție astfel încât să acopere gura și nasul de către toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani în toate spațiile publice deschise. Avem interzicerea activității cu publicul a operatorilor care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor. Activitatea restaurantelor sau cafenelelor din hoteluri este permisă doar pentru cei cazați. Interzicerea activității cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, suspendarea temporară a activităților didactice care presupun prezența față-n față din unitățile din învățământ (scenariul 3”, a continuat el.

Măsurile de restricție vor fi în vigoare 14 zile, după care vor fi reevaluate peste 14 zile, a adăugat Daniel Zamfir.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel