Restricţii de trafic în Ungaria, începând de sâmbătă

Descriere foto:

Restricţii de trafic pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, începând de sâmbătă.

Circulaţia tuturor autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricţionată pe teritoriul Ungariei, începând de sâmbătă până marţi, inclusiv, în diferite intervale orare, ca urmare a faptului că data de 23 octombrie este declarată zi de sărbătoare naţională nelucrătoare în ţara vecină.

Astfel, autorităţile de frontieră din Ungaria au informat Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea, prin Punctul de Contact Artand, că restricţiile se aplică începând de sâmbătă, 20.10.2018, ora 23,00 (ora României) până duminică 21.10.2018, ora 23,00 (ora României), respectiv de luni 22.10.2018, ora 23,00 (ora României) până marţi, 23.10.2018, ora 23,00 (ora României), arată un comunicat al IGPR transmis, vineri, Agerpres.

În intervalul orar menţionat, traficul de călători şi autoturisme se va desfăşura în condiţii normale. În aceste perioade, şoferii automarfarelor vor avea obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la ridicarea restricţiei de circulaţie pe drumurile publice din Ungaria.

Pentru intervalul duminică, 21 octombrie, ora 23,00 - luni, 22 octombrie, ora 23,00 şi începând cu data de marţi, ora 23,00, când traficul pentru autovehiculele de mare tonaj va fi reluat, conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea a dispus măsuri pentru suplimentarea personalului şi folosirea la maximum a capacităţii punctelor de trecere a frontierei deschise pentru aceste mijloace de transport. Astfel, în limita configuraţiei acestora şi în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire în/din ţară, pentru ca formalităţile de frontieră să se efectueze cu operativitate. La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care conducerea Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Oradea ţine permanent legătura cu autorităţile de frontieră ungare în vederea stabilirii unor măsuri comune de fluidizare.

Liniile care pot fi deschise sunt limitate

ITPF Oradea a alocat personal suplimentar pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de linii care pot fi deschise este limitat de numărul de poliţişti repartizaţi de către Poliţia Ungară. În baza protocoalelor bilaterale, P.F.R. poate deschide doar liniile de control care sunt asigurate cu personal şi de către autorităţile ungare.

Poliţia de Frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise transportului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea. De asemenea, li se recomandă şoferilor consultarea aplicaţiei Trafic online pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro.

Această aplicaţie online prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26