Restricţii de călătorie în Londra din cauza caniculei - Video

Foto pexels
Foto pexels

Navetiştii şi locuitorii din Londra au fost sfătuiţi de autorităţi să nu utilizeze reţeaua de transport public a capitalei Marii Britanii decât pentru "călătorii esenţiale", pe măsură ce valul canicular din sud înaintează spre nordul Europei.

Meteorologii britanici au emis alertă portocalie de căldură extremă începând de duminică până marţi, săptămâna viitoare, temperaturile urmând să crească peste pragul de 38,7 grade Celsius, record atins în 2019.

Călătorii au fost, de asemenea, sfătuiţi să aibă permanent apă la ei.

Video

De asemenea, serviciile feroviare de metrou şi tren au fost introduse restricţii de viteză pentru siguranţa călătorilor, scrie CNN.

Citește și - Caniculă în Europa. Cod roșu în Spania: 84 de morți în primele trei zile ale valului de căldură

Valul de căldură care devastează Spania a făcut 84 de morți în primele trei zile de caniculă.

Până pe data de 18 iulie în Spania se vor înregistra temperaturi extrem de ridicate care ar putea ajunge până la 45 de grade Celsius, scrie Ziarul Românesc.

În Spania s-au înregistrat deja 84 de decese atribuite temperaturilor excesive înregistrate în primele trei zile ale caniculei care afectează Spania și care corespund zilelor de 10, 11 și 12 iulie, potrivit Institutului de Sănătate Carlos III, dependent de Ministerul Sănătății.

Un raport al Daily Mortality Monitoring System (MOMO), publicat, astăzi, 15 iulie 2022, raportează 15 decese duminică, 10 iulie și 28 a doua zi, cu o tendință îngrijorătoare a efectelor acestui fenomen climatic.

Marți, 12 iulie, 41 de persoane au murit din cauza valului de căldură. Cifra de 41 de persoane reprezintă un trend ascendent și practic dublează numărul celor înregistrate în cele două zile precedente.

Cod roșu caniculă Spania, atenţionare de călătorie MAE

Ministerul Afacerilor Externe atenționează asupra unui cod roșu de caniculă în Spania. Zonele afectate sunt comunitățile autonome Andaluzia și Extremadura pentru care Agenția Meteorologică spaniolă a emis deja cod roșu. Cod roșu caniculă Spania, patru zile de „foc”

Valul de căldură care lovește Spania are temperaturi alarmante. Pentru următoarele patru zile, prognozele indică faptul că unele zone din Badajoz ar putea înregistra 46 de grade Celsius, ceea ce ar egala recordul istoric înregistrat în 2018.

Alerta roșie a fost activată în toată regiunea de către Serviciul de Urgență 112.

Zonele Olivenza cu 45 de grade, Badajoz cu 44 și Mérida cu 44,1, urmate de Don Benito și Aeroportul Badajoz cu 43 de grade, au cele mai mari temperaturi înregistrate în această săptămână. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel