Restricțiile de circulație în zona Eroilor. 17 persoane evacuate

Membrii  comandamentului de urgență la Primăria Capitalei au decis menținerea restricțiilor de trafic în zona Eroilor, acolo unde pământul s-a tasat din cauza lucrărilor la metrou. Până în prezent 17  persoane care locuiesc în zonă au fost evacuate, iar traficul deviat.

Aproximativ 10% din locuitorii Bucureștiului sunt afectați de aceste restricții.

"Restricțiile de circulație vor fi menținute cel puțin 30 de zile. Constructorul spune că nu există risc de prăbușire. Sunt 14 persoane cărora li s-a pus în vedere că există un risc, patru stau acum la hotel, zece la rude. Lucrarea va fi plătită de constructor. Locuitorii blocurilor din zonă nu sunt în pericol. Vom lua măsuri împotriva celor responsabili" au spus reprezentanții Primăriei București.

[citeste si]

Potrivit lui Alexandru Achim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei, instituția este dispusă să ofere cazare celor afectaţi. 'Nu există risc de prăbuşire. Zona este monitorizată atent. Comisia de circulaţie a municipiului Bucureşti s-a întâlnit în regim de urgenţă', a adăugat reprezentantul PMB. El a spus că în mod 'evident' constructorul va plăti daunele ce provin din acest incident.

'Constructorul a cerut un răgaz de 24 de ore pentru un plan', a explicat Ichim. Acesta a subliniat că prin restricţiile de circulaţie impuse timp de o lună cele mai afectate zone ale Bucureştiului vor fi Drumul Taberei şi Cartierul Militari. Astfel, în perioada următoare, agenţi ai Poliţiei Rutiere, Poliţiei Locale şi Poliţiei Naţionale vor face eforturi pentru a asigura fluidizarea traficului pe traseele alternative. Ichim a ţinut să precizeze că PMB va trage la răspundere constructorul, dar, pentru moment, Primăria Generală se axează nu pe măsuri de sancţionare, ci de fluidizare a traficului.

Reprezentanţii Metrorex au anunţat că circulaţia metroului nu este afectată. Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a convocat, duminică, la sediul Primăriei Municipiului Bucureşti, pe reprezentanţii Metrorex, ai Poliţiei Rutiere, ai ISU şi ai Inspectoratului de Stat în Construcţii pentru a discuta măsurile de intervenţie pentru punerea în siguranţă a perimetrului, precum şi eventuale măsuri de extindere a restricţiei de circulaţie rutieră în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, existând riscul de prăbuşire a carosabilului.

Sâmbătă, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila şi Pod Eroilor, şi pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila şi Piaţa Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel