Restituire TAXA auto, hotărârea Senatului

Restituire TAXA auto, hotărârea Senatului
Restituire TAXA auto, hotărârea Senatului

Senatul a adoptat, în şedinţa de marţi, un nou act normativ referitor la restituirea taxei auto, clarificând cadrul legal pentru procedurile de restituire a taxei speciale pentru autoturisme şi autovehicule, a taxei de poluare pentru maşini şi a timbrului de mediu.

Proiectul de lege pentru aprobarea OUG 68/2017 reglementează modalitatea de lucru în două situaţii de excepţie. În cazul lipsei actului doveditor al plăţii pe care trebuie să-l anexeze contribuabilul, organul fiscal central efectuează verificarea existenţei acestuia în baza de date. În a doua situaţie se stabileşte că, dacă autovehiculul pentru care s-a plătit taxa nu a fost înmatriculat de către plătitor, contribuabilul nu trebuie să mai anexeze copiile cărţii de identitate a vehiculului şi a certificatului de înmatriculare.

Proiectul de lege mai prevede şi termenele în care se restituie sumele stabilite prin hotărâri judecătoreşti definitive, atât în cazul taxelor, cât şi în cazul timbrului de mediu. Sumele stabilite prin hotărârile judecătoreşti se restituie de organele competente astfel: taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule şi taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule se restituie în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 ianuarie 2018, iar timbrul de mediu se restituie de organele emitente ale acestora în termen de 120 de zile de la data depunerii cererii, dar nu mai devreme de 1 septembrie 2018.

Plenul Senatului şi-a însuşit raportul comun al Comisiilor de mediu şi de buget şi a adoptat proiectul de lege privind aprobarea OUG 68/2017 pentru completarea OUG 52/2017 privind restituirea sumelor reprezentând taxa specială pentru autoturisme şi autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule şi timbrul de mediu pentru autovehicule, în calitate de primă Cameră sesizată cu 79 de voturi "pentru". Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel