RESTAURAREA MONARHIEI. Moment important

Un ciclu de doi ani se încheie la Bușteni, pentru asociația Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei. 

În intervalul 26-28 septembrie 2014 la Buşteni are loc adunarea generală, prin care se încheie un ciclu de peste doi ani de activitate intensă pentru restaurarea monarhiei constituţionale. 

"Născută în jurul unui nucleu din tineri activişti ai mişcărilor din anul 2012 şi de reprezentanţi experimentaţi şi presitigioşi ai mişcării monarhiste cristalizate în cursul anilor '90, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei şi-a finalizat etapa formativă, în care a constituit nucleele unor viitoare filiale în toate provinciile istorice ale ţării şi în care şi-a obţinut personalitatea juridică odată cu primul său congres, care s-a ţinut în oraşul cu rezonanţe regale, Sinaia, în luna aprilie a anului 2013. Cu această ocazie, Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei şi-a asumat o strategie prin care şi-a propus să introducă în discursul monarhist o viziune nouă, axată mai mult pe argumentele pragmatice şi pe redactarea unui proiect de Constituţie monarhică modernă, în ton cu vremurile actuale", arată comunicatul de presă al asociației. 

În primă fază mesajul asociației pentru clasa politică și publicul larg a fost că monarhia constituţională reprezintă o necesitate, dar şi că restaurarea este o alternativă realistă. Mesajul a fost dus pe străzile României prin flashmoburi.  În 26 iunie 2013, s-a pus bazele unei largi coaliţii a societăţii civile în cadrul dezbaterii "Procesul de revizuire a Constituţiei: început, desfăşurare, viitor", organizată în Sala Constantin Stere a Senatului României la 26 iunie 2013.

În 10 mai 2014, s-a desfăşurat cel mai frumos flashmob din întreaga activitate a organizaţiei: înălţarea în aer a unui banner, două concerte pe stradă şi împărţirea de flori cu ocazia Zilei Naţionale.

În aceeași perioadă, avocații asociației au terminat proiectul de Constituţie monarhică, "care va fi făcut public la momentul potrivit". 

Alianța Națională pentru Restaurarea Monarhiei a ajuns la un număr de 19 filiale şi sucursale judeţene funcţionale, totalizând un număr total de peste o mie de aderenţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel