Respingere candidatură Sylvie Goulard. Amélie de Montchalin: O criză instituţională majoră pentru Europa

[] []

11 oct 2019 / 11:39
Salveaza PDF Comentarii

Refuzul Parlamentului European de a valida candidatura franţuzoaicei Sylvie Goulard la un post de comisar european reprezintă 'o criză instituţională pentru Europa', a declarat vineri secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amélie de Montchalin, transmite AFP. 

'Este mai întâi o criză instituţională majoră pentru Europa, pentru că, fără comisarul francez, Comisia nu se poate pune în mişcare', a afirmat Amélie de Montchalin la postul de radio France inter. 'Trebuie să o rezolvăm cu calm, fără furie, dar trebuie ca (preşedinta desemnată a Comisiei) Ursula von der Leyen să ne spună ce aşteaptă de la Franţa', a adăugat secretarul de stat.

În aceeaşi intervenţie, Amélie de Montchalin a afirmat că subiectul sancţiunilor europene împotriva Turciei, după ce aceasta a declanşat ofensiva în nord-estul Siriei asupra forţelor kurde, aliate ale occidentalilor în lupta antijihadistă, 'va fi dezbătut la Consiliul European săptămâna viitoare'.

Referitor la Brexit, Amélie de Montchalin a fost de părere că 'există scenariul care este cel al unui drum îngust, care este încă posibil, pe care îl dorim de trei ani, care este de a face lucrurile în mod ordonat şi, deci, de a găsi un acord'. Cu toate acestea, ea a considerat 'probabilă' ipoteza unui 'no deal', potrivit Agerpres.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24