Reședința Downing Street era "infestată cu purici" pe vremea lui Liz Truss

Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres

Liz Truss, care a deținut cel mai scurt mandat de premier din istoria Marii Britanii, a dezvăluit o serie de întâmplări neașteptate și provocări din timpul mandatului său efemer, în noua sa carte intitulată "Zece ani pentru a salva Occidentul".

Extrase din carte au fost publicate sâmbătă în The Daily Mail, oferind o privire intrigantă în culisele politicii britanice.

Printre dezvăluirile surprinzătoare se numără și povestea unei invazii de purici în reședința premierului. Truss mărturisește că întreaga locuință a fost infestată cu acești paraziți, necesitând tratamente repetate pentru a scăpa de ei. Deși există speculații că Dilyn, câinele lui Boris Johnson, ar fi putut fi sursa infestării, Truss menționează că nu există dovezi concludente în acest sens.

În plus, Truss dezvăluie o altă întâmplare nefericită legată de mobilierul comandat pentru reședință, care nu a fost livrat înainte ca ea și familia ei să fie evacuați. Aceste incidente, împreună cu alte experiențe surprinzătoare, oferă o imagine inedită asupra vieții de premier în Marea Britanie.

În privința politicii, Truss nu se fereste să critice instituțiile financiare britanice, numind Trezoreria, Banca Angliei și Oficiul pentru Responsabilitate Bugetară o "hidră cu trei capete", pe care o acuză că a dorit să păstreze cât mai mult posibil legile UE și că ar fi "pro-China".

În cartea sa, fostul premier atacă și pe fostul ministru de externe Dominic Raab, cu care a împărțit o reședință în regim de time-share, descrisă ca fiind "ca un apartament de student exaltat". Truss dezvăluie detalii amuzante, precum descoperirea de shake-uri proteice cu eticheta "Raab" în frigider.

Totodată, Truss recunoaște o gafă notabilă, confundând prima-doamnă a Franței, Brigitte Macron, cu prima-doamnă a SUA, Jill Biden, la Adunarea Generală a ONU din 2022.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel