Republicanii, pro sau anti Trump? Dan Dungaciu: Joacă pe o linie foarte subţire. Deciziile se iau foarte prudent

Donald Trump, susţinut sau criticat de republicani? Dan Dungaciu a răspuns. Sursa: Pixabay
Donald Trump, susţinut sau criticat de republicani? Dan Dungaciu a răspuns. Sursa: Pixabay

Analistul Dan Dungaciu a făcut mai multe precizări despre evenimentele din SUA, cu plecarea din funcţie a lui Donald Trump şi cu învestirea lui Joe Biden, care se vor desfăşura în următoarele ore. 

Întrebat ce părere are despre analizele externe care prevăd declinul SUA, Dan Dungaciu a oferit un răspuns ferm. 

"Toate profeţiile despre declinul Americii sunt profeţii care mai degrabă se autodesfiinţează. Cei care sunt profund declinişti ajută de fapt America să îşi găsească resursele. Pe termen scurt, nu e simplu să ieşi dintr-o asemenea criză. Dacă Donald Trump a contribuit sau nu, aşteptăm răspuns. 

Dacă plecăm de la ipoteza că Trump este mai important decât Trumpismul avem o discuţie. Şi invers! Este Trump produsul unor crize anterioare sau este Trump generator de crize? Dacă spunem că Trump este cel care a generat criza, rezolvarea e simplă. Ai scăpat de Trump!", a declarat Dan Dungaciu la Antena 3.  

Republicanii, pro sau anti Trump? 

După ce senatorul Mitch McConnell, liderul republicanilor, a declarat că Donald Trump a instigat mulţimea la protestul din 6 ianuarie, Dan Dungaciu a spus că, de fapt, alta este surpriza din sânul Partidului Republican. 

"Într-o notă de tensiune profundă ar trebui citită declaraţia asta, inclusiv în Partidul Republican, care trebuie să joace acum pe o linie foarte subţire. Republicanii sunt în proporţie de 8 la sută de acord cu punerea sub acuzare, iar 79 la sută îl susţin încă pe Donald Trump. Când ai masa asta de republicani atât de greu de gestionat, trebuie să iei decizii foarte prudent. 

Dar cifra momentului este alta. 147 de congresmani americani au votat pentru invalidarea alegerilor. În pofida episodului cu insurecţia din 6 ianuarie! Au votat pe ideea că alegerile au fost fraudate!", a mai spus Dan Dungaciu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel