Republicanii din Georgia nu iau în seamă apelul lui Trump privind alegerile pentru Senat

Donald Trump
Donald Trump

David Perdue, unul dintre cei doi candidați republicani la Senatul SUA, spune că apelul lui Trump nu are legătură cu desfășurarea alegerilor de marți, 5 ianuarie.

Senatorul David Perdue, unul dintre cei doi republicani din Georgia care se luptă pentru a-și menține locul în Congres, a spus că nu crede că apelul telefonic al președintelui Trump va avea vreo legătură cu alegerile de marți. 

Donald Trump, care refuză în continuare să îşi recunoască înfrângerea în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, a încercat într-o lungă convorbire telefonică să-l atragă de partea sa pe Brad Raffensperger, alesul republican responsabil cu alegerile în acest stat, dialog în care a alternat presiunile cu măgulirile (mai multe detalii AICI). Rezultatele alegerilor din Georgia arată că Joe Biden a câștigat statul cu 11.779 de voturi peste președintele în exercițiu. Trump a spus că Biden a câștigat doar din cauza fraudei și a apelat la intervenții ale oficialilor de stat care nu au adus schimbări majore. Buletinele de vot au fost numărate de trei ori.

David Perdue nu-l ia în seamă pe Trump

„Este dezgustător în opinia mea”, a spus David Perdue. „Ceea ce a spus președintele este exact ceea ce a spus în ultimele luni”, a mai precizat acesta. Senatoarea Kelly Loeffler, celălalt candidat republican care se confruntă cu democratul Raphael Warnock, a declarat că nu a decis dacă să se alăture colegilor republicani pentru a contesta legitimitatea victoriei lui Biden asupra lui Trump atunci când Congresul se întrunește miercuri pentru a confirma victoria lui Biden cu 306-232 de voturi în Colegiul Electoral.

În același timp, Biden urmează să facă o campanie în statul-cheie, în timp ce ieri, vicepreședintele ales Kamala Harris, a mers în Garden City, Georgia, informează FoxNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel