Donețk solicită Rusiei recunoașterea independenței

Foto: antena3.ro
Foto: antena3.ro

Autoproclamata ''Republică Populară Donețk'' a solicitat, joi, Rusiei să-i recunoască independența față de Ucraina, în urma referendumului organizat în data de 11 mai de către separatiștii rusofoni.

Cererea oficială a fost citită în fața ziariștilor de către Denis Pușilin, unul dintre liderii proruși ai separatiștilor. Anterior, el a vorbit despre dorința separatiștilor ca regiunea Donețk să fie alipită Federației Ruse, așa cum s-a întâmplat cu Crimeea, scrie Agerpres.

Vezi și: Biden: Ce riscă Rusia dacă "subminează" alegerile din Ucraina

La rândul său, Valeri Bolotov, guvernatorul regiunii învecinate Lugansk, cea care și-a autoproclamat independența după același referendum, a cerut intervenția trupelor pacificatoare - făcând aluzie la armata rusă - "înainte să se producă o catastrofă umanitară" în urma intervenției forțelor ucrainene.

Insurgenții proruși au declarat că 20 dintre combatanții lor au fost uciși joi și alți 42 au fost răniți, în urma ofensivei trupelor ucrainene asupra localității Volnovaia, din provincia Donețk. La rândul lor, autoritățile de la Kiev au anunțat că 13 soldați ucraineni și-au pierdut viața în acest oraș în luptele cu milițiile separatiste, încă un soldat a fost ucis în localitatea Rubejnoe din provincia Lugansk, iar cel puțin 20 sunt răniți.

Citește și: Ce spune Dmitri Medvedev despre Al Doilea Război Rece

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel