Republica Populară Chineză construiește așezări în zonele disputate cu India și Bhutan

Sursă foto: Ministry of Defence, Government of India - Facebook
Sursă foto: Ministry of Defence, Government of India - Facebook

Mai multe imagini satelitare au surprins modul în care Republica Populară Chineză a dezvoltat așezări umane de-a lungul unor teritorii disputate cu India și Bhutan.

Noi imagini din satelit arată că Republica Populară Chineză a construit așezări într-o zonă din Himalaya, de-a lungul unei frontiere disputate cu India și Bhutan. Potrivit operatorului de satelit din SUA, Maxar Technologies, imaginile, din 28 octombrie 2020, arată că „a existat în mod clar o activitate semnificativă de construcție în acest an, de-a lungul zonei văii râului Torsa”. Într-o declarație publică, Maxar a adăugat că au existat și construcții de „buncăre militare de depozitare”, lângă zona Doklam (imagini AICI).

De asemenea, Maxar a declarat că imaginile arată satul Pangda, nou construit, pe partea bhutaneză a frontierei disputate, precum și un depozit de aprovizionare pe teritoriul chinez. Totuși,  ambasadorul Bhutanului în India, generalul-maior Vetsop Namgyel, a declarat că „nu există un sat chinez în interiorul Bhutanului”.

Ministerul Afacerilor Externe din China nu a răspuns la solicitarea CNN pentru a oferii precizări cu privire la noile imagini. De asemenea, Ministerul Afacerilor Externe din India nu a oferit o reacție imediată. Fâșia de teren, Doklam, care se învecinează cu toate cele trei țări, este revendicată atât de China, cât și de Bhutan, dar, de asemenea, importantă din punct de vedere strategic pentru India, datorită apropierii sale de Coridorul Siliguri, o arteră vitală între New Delhi și statele sale de nord-est, conform CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel