Republica Moldova- Uniunea Economică Eurasiatică. Reacție ciudată de la Kremlin

Igor Dodon
Igor Dodon

Decizia prin care statele membre ale Uniunii Economice Eurasiatice (UEE) au sprijinit vineri, 14 aprilie, la Bişkek, iniţiativa privind acordarea unui statut de observator pentru Republica Moldova nu înseamnă şi aderarea automată la aceasta organizaţie, informează RBC.ru şi Radio Chişinău.

Mai mult decât atât, liderii ţarilor membre ale UEE au convenit să elaboreze statutul de observator, întrucât un asemenea statut în cadrul acestei organizaţii nu există deocamdată, a subliniat pentru jurnalişti Dmitri Peskov.

Tot vineri, preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, anunţa că pentru acordarea statutului de observator Republicii Moldova s-au pronunţat preşedinţii celor cinci state membre ale uniunii (Rusia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan şi Armenia), la reuniunea Înaltului Consiliu al UEE de la Bişkek, în Kârgâzstan.

Săptămâna trecuta, la 3 aprilie, Igor Dodon a semnat la Chişinău un memorandum de colaborare cu UEE, dominată de Moscova, memorandum contestat de guvernul Republicii Moldova, dar şi de experţi, deoarece nu are nicio valoare juridică.

"Credem că preşedintele (Igor Dodon) încearcă să îşi continue războiul personal împotriva Acordului de Asociere" cu UE, a afirmat premierul republicii, Pavel Filip, subliniind că Memorandumul "nu va avea putere juridică, nu reprezintă Republica Moldova şi nu este semnat în numele Republicii Moldova, deoarece parlamentul este organul reprezentativ suprem", relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel