Republica Moldova se retrage din Adunarea Interparlamentară a CSI

Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik

Președintele Parlamentului de la Chișinău a anunțat inițierea procedurii de retragere a Republicii Moldova din cadrul Acordului privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente.

Igor Grosu, președintele parlamentului de la Chișinău, a anunțat astăzi, 15 mai 2023, inițierea procedurii de retragere a Republicii Moldova din cadrul Acordului privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente, conform Deschide.md.

„Aflarea în CSI nu a apărat țările membre de atacuri militare, război și ocupare ilegală a teritoriilor suverane. După ce o țară fondatoare, Federația Rusă, a atacat într-un mod barbar alt stat fondator, Ucraina, ocupând teritoriile și ucigând cetățenii, această organizație nu se mai poate numi drept Comunitate”, a declarat Igor Grosu în cadrul unui briefing de presă.

Președintele Parlamentului a subliniat că retragerea din acordul privind Adunarea Interparlamentară a CSI este „un prim pas”, iar autoritățile „evaluează acum următorii pași”, potrivit Radio Chișinău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel