Republica Moldova. Filip: Unirea cu România, prin proiecte

Premierul Pavel Filip și ambasadorul României în R Moldova, Daniel Ioniță, au inaugurat grădinița renovată cu sprijinul Guvernului de la București.

Primul ministru al Republicii Moldova a spus că „150 de copii se vor bucura de condiții mai bune șa grădiniță, iar părinții vor putea sta liniștiți".

„Evenimentul de astăzi ne vorbește de relația de suflet cu prietenii noștri din România", a precizat Pavel Filip.

„150 de grădinițe au fost renovate cu sprijinul României, au fost alocate 126 milioane de Euro și vreau să aduc mulțumiri domnului Amabsador Ioniță și poporului român", a spus Pavel Filip, care a ținut să precizeze că „A trebuit să vin în funcția de premier pentru a înțelege proverbul „prietenul la nevoie se cunoaște". România ne-a întins o mână de ajutor în 2015, când R Moldova a trecut printr-o criză și asta nu o voi uita niciodată.", a mai spus primul ministru, potrivit deschide.md.

„Anul acesta marcăm Centenarul Unirii și noi am ales să facem Unirea prin proiecte - interconectarea sistemelor naturale, avem banii pentru interconexiunea energetică si doresc să avem aceeași infrastructură de educație. Nu imi doresc sa văd diferențe între sistemele noastre de educație", a mai spus Pavel Filip.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel