Republica Moldova, cerere de aderare la UE în 2015. Natalia Gherman: Nu va fi depusă

Republica Moldova nu va depune cerere pentru obținerea statutului de candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană la summitul Parteneriatului Estic de la Riga, prevăzut să aibă loc la 21-22 mai.

'Un obiectiv foarte important pentru actualul guvern este pregătirea lansării negocierilor de aderare a Republicii Moldova la UE. Se are în vedere un obiectiv pentru întreg mandatul. Cererea de aderare pentru obținerea statutului de candidat nu este un scop în sine. Acesta este un instrument, o etapă care urmărește să ne pregătească pentru realizarea obiectivului strategic — lansarea următoarei etape a negocierilor de aderare la UE', a declarat Gherman, potrivit Agerpres.

'Summitul de la Riga este un prilej bun pentru a raporta colegilor din UE cum se dezvoltă procesul de reforme în conformitate cu Acordul de Asociere', a adăugat ministrul moldovean de externe, după discuțiile purtate cu șeful diplomației Letoniei, care efectuează joi o vizită în Republica Moldova.

La rândul său, ministrul de externe al Letoniei a declarat că evenimentul de la Riga trebuie să ofere un sprijin puternic țărilor interesate în aprofundarea relațiilor cu UE, în special prin acordarea unei asistențe practice pentru realizarea reformelor. 'Summit-ul Parteneriatului Estic trebuie să consemneze faptul că Acordul de Asociere nu este punctul final în relația RM-UE', a subliniat oficialul leton.

În vara anului trecut, președintele Nicolae Timofti, precum și ex-premierul Iurie Leancă au declarat în public că Republica Moldova va depune cererea de aderare la Uniunea Europeană în anul 2015.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel