Urmărește emisiunea live


Republica Moldova: Băsescu, decorat cu Ordinul "Ștefan cel Mare"

Fostul președinte Traian Băsescu a fost decorat de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu Ordinul "Ștefan cel Mare", pentru sprijinul acordat Chișinăului și contribuția la promovarea democrației și securității în regiune.

Nicolae Timofti a semnat vineri decretul privind decorarea lui Traian Băsescu, potrivit unui comunicat de presă al Administrației de la București.

Distincţia i-a fost acordată lui Traian Băsescu "în semn de profundă gratitudine pentru contribuţia sa deosebită la promovarea stabilităţii, securităţii şi democraţiei în regiune şi pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securităţii şi asigurării ordinii publice", se arată în comunicat, potrivit Mediafax.

Ordinul "Ştefan cel Mare" este decoraţia militară supremă a Republicii Moldova, conform Legii nr. 1123 din 30.07.1992 cu privire la distincţiile de stat ale Republicii Moldova.

Articolul 16 al legii stipulează că decoraţia se acordă "pentru acte de eroism şi conducere iscusită a operaţiunilor militare, pentru bărbăţie deosebită în timpul menţinerii ordinii publice, apărării drepturilor şi libertăţilor omului, pentru vitejie şi spirit de sacrificiu în asigurarea securităţii statului, în îndeplinirea unor misiuni speciale, pentru alte merite deosebite în apărare libertății și independenței Republicii Moldova".

Criză Ucraina. Băsescu, avertisment pentru Iohannis: Nu te băga!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel