Republica Moldova are pregătite ”planuri de urgență” pentru cele mai ”pesimiste” scenarii

Sursa foto: Facebook Maia Sandu
Sursa foto: Facebook Maia Sandu

Republica Moldova a elaborat planuri de urgență, în contextul războiului.

Republica Moldova a elaborat planuri de urgență pentru scenarii „pesimiste" pe fondul temerilor că ar putea fi atrasă în conflictul din Ucraina, a declarat președintele țării, Maia Sandu.

În cadrul unei conferințe de presă susținute, miercuri, 4 mai, împreună cu președintele Consiliului European, Charles Michel, Maia Sandu a declarat că Moldova nu vede o amenințare „iminentă" de propagare a tensiunilor din conflictul din Ucraina, în ciuda „provocărilor" separatiștilor pro-ruși din Transnistria, care au raportat o serie de atacuri și explozii în regiune, pe care le-au atribuit Kievului, conform The Guardian.

Întrebată dacă este îngrijorată de tensiunile din zilele următoare, Maia Sandu a răspuns astfel: „Nu vedem nicio amenințare iminentă pentru viitorul apropiat, dar, desigur, avem planuri de urgență pentru astfel de scenarii, care sunt mai puțin optimiste sau care sunt pesimiste.”

Iohannis cere noi sancțiuni: Presiunea trebuie să se intensifice pentru ca Rusia să înceteze invazia

Presiunea trebuie să se intensifice, pentru ca Rusia să înceteze invazia și să pună capăt agresiunii, iar crimele de război comise ruși trebuie anchetate minuțios și pedepsite de justiția internațională, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

„Presiunea trebuie să se intensifice, pentru ca Rusia să înceteze invazia și să pună capăt agresiunii. În egală măsură, toate crimele de război comise de trupele ruse trebuie anchetate minuțios și pedepsite de justiția internațională, iar România va sprijini acest proces. Am discutat astăzi și despre dificultățile majore cu care se confruntă Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina. Este necesară mobilizarea de sprijin consistent pentru Chișinău, iar România și Germania au aceeași abordare, suntem alături de Republica Moldova și România contează pe sprijinul Germaniei în demersul de organizare, aici, la București, a celei de-a doua Conferințe a Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova”, a spus, miercuri, președintele Klaus Iohannis.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel