Republica Moldova a pierdut ajutorul nerambursabil de 100 milioane de euro din partea României

Republica Moldova a pierdut ajutorul nerambursabil de 100 milioane de euro din partea României   /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Republica Moldova a pierdut ajutorul nerambursabil de 100 milioane de euro din partea României / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay

De astăzi, Acordul între Guvernul României și Guvernul Republicii Moldova privind ajutorul financiar nerambursabil în valoare de 100 de milioane de euro își încetează valabilitatea. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Republica Moldova.

Ministerul de Externe de la București susține că deși a întreprins toate demersurile necesare pentru prelungirea acordului din 2010, își exprimă regretul pentru ieșirea din vigoare a acestuia. În același timp, autoritățile de la București își exprimă disponibilitatea pentru încheierea unui nou parteneriat.

”Pe durata ultimelor discuții bilaterale, de la jumătatea lunii martie, reprezentanții guvernamentali de la Chișinău au invocat și faptul că Guvernul interimar nu ar avea competențele necesare pentru finalizarea procedurilor vizând încheierea Acordului.”, se arată în comunicatul Ambasadei României.

România continuă să ajute statul de peste Prut



Totodată, Ministerul de Externe de la București anunță că România va continua să ofere sprijin cetățenilor Republicii Moldova.

”România va continua să ofere cetățenilor Republicii Moldova sprijin direct, consistent și dezinteresat, inclusiv în perioada pandemiei, și să acționeze pentru avansarea proiectelor strategice de interconectare.”, se mai menționează în comunicatul de presă.

Acordul de finanțare nerambursabilă în valoare de 100 milioane euro a fost semnat în 27 aprilie 2010, la Iași. Timp de un deceniu, România a susținut financiar mai multe proiecte emblematice, inclusiv modernizarea a 1000 de instituții școlare sau construcția gazoductului Iași-Chișinău. Guvernul de la Chișinău nu a venit, deocamdată, cu o reacție la anunțul Ambasadei României, precizează Publika.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel