Reportajele presei lui Putin în Ucraina: protestatari plătiți de SUA, naționaliști manipulați

În timp ce jurnaliștii din Occident prezintă manifestațiile din Ucraina drept zbaterea democratică a majorității, presa rusă controlată de președintele Vladimir Putin vorbește despre protestatari cumpărați și manipulați de SUA. Reportajele Russia Today, televiziune cu acoperire largă finanțată din bugetul Federației Ruse, sunt despre grupările naționaliștilor din centrul Kievului și eforturile forțelor de ordine în fața turbării "extremiștilor". Reporterii intervievează deputați ai partidului condus de președintele Ianukovici și cetățeni ucraineni a căror păreri coincid: protestatarii de pe Maidan sunt plătiți de SUA.

Știrile despre criza ucraineană din jurnalele Russia Today îi prezintă pe manifestanți drept huligani sau rebeli. După o rețetă clasică, perspectiva este întărită de analiști, experți sau jurnaliști anti-occidentali.

Este limpede că nu toți cetățenii Ucrainei susțin cauza pro-europenilor. În această divergență rezidă și posibilitatea izbucnirii unui război civil, ipoteză despre care se vorbește deschis după sângeroasa zi de marți, la sfârșitul căreia au murit 25 de oameni. Presa rusă controlată de Putin pictează tabloul protestelor aproape exclusiv cu păreri ale ucrainenilor rusofoni. Un rezident al Kievului spune, în fața unui microfon al RT , că manifestanții sunt plătiți cu 25 de dolari pe zi. "A fost și fiul meu pe Maidan și a fost plătit", afirmă bărbatul.

Un reportaj difuzat miercuri de RT îl arată pe un bărbat care are certitudinea că protestele sunt finanțate de SUA. Acesta susține că cei mai mulți manifestanți au echipament de protecție, bâte și se întreabă din ce bani își permit să cumpere petrolul folosit la cocktailurile Molotov. Oameni din piață îi răspund că și-au dat ultimele economii pentru a pune umărul la mișcarea pro-europeană din Ucraina, iar mâncarea și alte necesități sunt rezultatul unei chete.

"Să o luăm logic? De ce ar vrea cineva să poarte această luptă? Pentru ideologie? Să spunem că cel mult 1.000 de oameni se bat pentru ideologie. Dar ce înseamnă 1.000 de oameni? Sunt folosiți ca prezervativele și aruncați", spune un șofer filmat de camerele RT.

Sursă foto: captură live stream Russia Today

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel