Reportaj REVOLTĂTOR făcut de ruși despre România

Televiziunea de stat a Rusiei, Rusia1, a realizat un reportaj la noi în țară. Reporterul Asia Emilianov ne-a vizitat pentru a cunoaște mai bine România și a analiza "îmbunătățirile" de la intrarea în UE. 

România, țara în care nu se produce nimic

Reporterul a mers în comuna Ianca din judeţul Brăila. "Discuţiile despre Uniunea Europeană sunt mult mai reale în satele îndepărtate de Bucureşti", spune ea, potrivit Antena 3. Jurnaliştii din Rusia intră într-o alimentară şi cer sare. Primesc o pungă cu sare importată, apoi urmează comentariul: "România era cândva lider în lume la producerea sării. Situaţia zahărului este la fel de proastă: fosta fabrică de zahăr din Ianca a falimentat. În ţara asta nu se mai produce nimic".

Oamenii, speriați de UE

Reportajul mai precizează că oamenii sunt speriați și "pot spune adevărul despre Uniunea Europeană numai cu camera de filmat oprită". Cât despre interviul cu Eugen Teodorovici, ministrul pentru fondurile europene, a fost decupat doar momentul în care acesta vorbeşte despre corupţie şi birocraţie.

Moștenire de la Ceaușescu

Cât despre autostrăzi, sunt "o moştenire de la Ceauşescu". Asia Emilianov își continuă reportajul în cartierul Ferentari din Bucureşti, unde intervievează mai mulţi cetăţeni de etnie romă pe care îi întreabă despre beneficiile integrării în UE. Reporterul concluzionează: "Ne place că suntem în UE pentru că putem să călătorim unde vrem noi". Emilianov merge apoi la o cantină socială unde doreşte să accentueze tema sărăciei şi vorbeşte despre accentuarea acestui fenomen "dictat" şi susţinut de la Bruxelles.

Concluziile rușilor sunt că România este o ţară coruptă, mizeră, care regretă aderarea la UE, care nu are beneficii de pe urma aderării şi pentru care UE a fost de "rău augur" - aviz Ucrainei, care îşi doreşte deschiderea spre Occident.

VEZI și: Sancțiuni împotriva Rusiei. SUA și Europa nu cad la pace

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel