Replici dure Radu Tudor-Gyorgy Frunda. "N-avem niciun privilegiu de la statul român"

Politicianul Gyorgy Frunda, consilierul premierului Victor Ponta, și jurnalistul Radu Tudor au avut un schimb dur de replici pe tema inițiativei UDMR pentru autonomia teritorială. 

În emisiunea "Punctul de întâlnire", moderată de jurnalistul Radu Tudor, a fost invitat Gyorgy Frunda, aflat într-un platou de televiziune din Târgu Mureș. Au discutat despre inițiativa UDMR "Minority SafePack", pentru care se află un proces la Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), ce are drept scop crearea unei legislaţii europene a minorităţilor, care să ducă la autonomia teritorială pe criteriu etnic şi a drepturilor colective. 

Gyorgy Frunda, aflându-se într-un alt platou, din Târgu Mureș, nu a putut interveni până când nu i s-a dat cuvântul. Când i s-a oferit dreptul la a discuta acest subiect, Gyorgy Frunda a intervenit în termeni duri. 

Gyorgy Frunda, către Radu Tudor: Resping limbajul dumneavoastră acuzator, intolerant, naționalist.

Radu Tudor: Cu ce a fost acuzator și intolerant?

G.F: Cu tot ce ați spus. Nu am niciun privilegiu de la statul român, să fie foarte clar. Nici eu, nici comunitatea maghiară. Avem drepturi pe care le-am obţinut de la Parlamentul României. Acest Minority Safety Pack este un lucru rezonabil. În UE trăiesc circa 50-60 milioane de minoritari. Tratatele UE nu tratează problema minorităţilor. De aceea, comunităţile minoritare au cerut reglementări. Resping ferm să spuneţi că suntem radicali sau extremişti. Dacă asta este extremist, eu sunt extremistul șef. Vorbiți de drepturi colective ca de un bau-bau. 

VEZI și: Augustin Zegrean, dezvăluiri din culisele CCR. Îi face praf pe Traian Băsescu și Victor Ponta

Gyorgy Frunda a dat exemplul Belgiei.

Radu Tudor a replicat: "Nu-mi dați mie, Radu Tudor, exemplul Belgiei în ceea ce privește minoritățile. Belgia pentru România nu este, Doamne ferește, un exemplu bun".

Gyorgy Frunda a adăugat: "Am spus din punct de vedere economic. Belgia are greutățile ei. Problemele sunt altele, nu de minorități, acolo nu sunt minorități, e stat federal".

Radu Tudor a adăugat: "Valonii vor autonomie teritorială, cum vreți și dumneavoastră". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel