Replica sabiei voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt - expusă în mausoleele din judeţul Vrancea

Replica sabiei voievodului Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi expusă în mausoleele din Vrancea cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului, potrivit unui comunicat al Direcţiei Judeţene pentru Cultură (DJC) Vrancea. 

Sabia va putea fi admirată gratuit de vizitatori la Mausoleul Eroilor din Mărăşeşti, pe 13 septembrie, şi la Mausoleul Mărăşti, pe 14 septembrie. 'Pe parcursul zilei de vineri, 13 septembrie 2019, cât şi în data de 14 septembrie, până la orele 12,00, sabia (replică) Marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt va putea fi admirată gratuit de către toţi cei care doresc să vină la Mausoleul Eroilor Mărăşeşti. Sâmbătă, 14 septembrie 2019, de la orele 14,00, Sabia Marelui Voievod Ştefan cel Mare şi Sfânt va fi transferată la Mausoleul Eroilor Mărăşti, unde va fi expusă până în jurul orelor 17.30', se arată în comunicatul DJC Vrancea.

La Mausoleul Eroilor de la Mărăşti, sabia va putea fi vizionată şi de cicliştii participanţi la evenimentul 'Mausolee pe bicicletă', care vor asista şi la un spectacol al susţinut de actorii trupei de teatru Protha, dar şi la un mini-concert susţinut de Gabi Stănescu - vioară şi Marta Băceanu - pian. Evenimentul este organizat de către DJC Vrancea, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi 'Eracle Nicoleanu' Vrancea, Inspectoratul Judeţean de Poliţie Vrancea, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Vrancea şi Muzeul Vrancei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel