Replică acidă pentru Dragnea din PNL: Boicotarea alegerilor, o glumă

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a afirmat joi că propunerea ca alegerea primarilor să se facă în două tururi de scrutin nu destabilizează ţara, catalogând anunţul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, privind o posibilă boicotare a localelor drept o glumă.

"În cazul acesta, dl Dragnea spune despre colegul şi prietenul domniei sale că are declaraţii năstruşnice, pentru că este un punct de vedere pe care şi dl Zgonea l-a susţinut în urmă cu câţiva ani. Nu este vorba de o destabilizare, ci de o democratizare. În general, socialiştii de sorgintea dlui Dragnea văd în democratizare destabilizare. Este o destabilizare a baronilor şi din punctul acesta de vedere ne dorim o astfel de destabilizare şi o democratizare. Cetăţenii trebuie să aibă acces şi control pe aleşii lor, nu este admisibil ca un primar să poată fi ales într-o anumită conjunctură cu 10% din voturile cetăţenilor comunităţii respective. Nu mai este reprezentativitate, ci o uzurpare a puterii. Nu aş lua în serios panseurile constituţionaliste ale dlui Dragnea", a declarat Predoiu, la Palatul Parlamentului, cu privire la declaraţiile lui Dragnea.

Despre posibilitatea boicotării alegerilor de către PSD, liberalul a spus că este vorba de o glumă a lui Liviu Dragnea.

'Este o glumă. Sunt declaraţii care nu pot fi puse în aplicare. Cred că nici colegii dlui Dragnea nu iau în serios aşa ceva. Se joacă cu vorbele', a afirmat Predoiu.

Citește și: Liviu Dragnea, ironic la adresa PNL privind alegerea primarilor

El a adăugat că nu a fost pusă în discuţie posibilitatea revenirii alegerii preşedinţilor de consilii judeţene în mod direct odată cu alegerea primarilor din două tururi de scrutin.

'Premierul reflectează la propunerea luminată pe care PNL a făcut-o de a se reveni la două tururi de scrutin la nivelul primarilor. Nu cunosc detaliile Guvernului. Probabil că va fi în curând o întâlnire între copreşedinţii PNL şi premier', a spus Predoiu.

Replica lui Predoiu vine după ce preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, joi, la Sinaia, referindu-se la propunerea liberalilor privind organizarea alegerilor locale în două tururi, pe care a catalogat-o drept o 'năstruşnicie', că există riscul ca stabilitatea României să fie tulburată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel