Reparaţii Pod Constanţa: CGMB, solicitare către Guvern

CGMB cere Guvernului să transmită Podul Constanţa în domeniul public al Municipiului Bucureşti.

Consilierii generali ai Capitalei au adoptat vineri un proiect de hotărâre prin care solicită Guvernului ca Podul Constanţa să fie transmis în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Proiectul, adoptat în unanimitate, a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară. Hotărârea prevede solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului Pod CF Bucureşti Constanţa km 4+ 327 din domeniul public al statului şi administrarea Ministerului Transporturilor în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi administrarea CGMB.

[citeste si]

După avanalșa mediatică ce a scos la iveală problemele de siguranță ale Podului Constanța, autorităție se pare că au dorit să rezolve problema cu o "spoială". Pilonii de susținere, din care cădeau bucăți mari de ciment, au fost acum tencuiți de mântuială. Specialiștii, însă, susțin că este nevoie de o intervenție în structura de rezistență a podului. Responsabilitatea lucrărilor revine Căilor Ferate Române.

Reprezentații CFR susțin că lucrările actuale sunt provizorii, iar planul este lansarea unei licitații pentru reparații de amplare la pod. Costul lucrărilor este estimat la 5 milioane de lei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel