Reparație pe Stația Spațială Internațională. Misiune dificilă

Bogdan Bolojan / 23 mai 2017 / 20:14 Salveaza PDF Comentarii

Astronauții americani Peggy Whitson și Jack Fischer au încheiat marți cu succes o ieșire orbitală în exteriorul Stației Spațiale Internaționale (ISS) pentru efectuarea unei reparații urgente, relatează AFP.

Cei doi astronauți au reintegrat sasul de decompresie al avanpostului orbital în urma unei ieșiri în spațiu de două ore și 46 de minute, care s-a încheiat la 14:06 GMT, a precizat comentatorul televiziunii NASA, care a transmis în direct aceste activități.

Peggy Whitson, 57 de ani, comandant al echipajului Stației Spațiale, a înlocuit una dintre cele două cutii-relee de date informatice care au încetat să funcționeze sâmbătă. Această piesă cheie fusese instalată în luna martie.

Este una dintre cele două unități informatice din exteriorul ISS care permite controlul în special al funcționării radiatoarelor și circuitelor de răcire ale Stației Spațiale Internaționale, precum și al antenelor solare și al altor sisteme vitale pentru funcționarea stației.

În timp ce Peggy Whitson a înlocuit acest echipament informatic, Jack Fisher — inginer de zbor în vârstă de 43 de ani — a instalat antene pe modulul american Destiny pentru a ameliora capacitățile de comunicare fără fir pentru viitoarele ieșiri în spațiu, relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25