Reorganizare la Ministerul Finanţelor: Numărul de posturi crește

Ministerul Finantelor
Ministerul Finantelor

Ministerul Finanţelor a lansat în dezbatere publică proiectul de reorganizare a MFP, anunțat de ministrul Florin Cîțu, ce stabilește numărul maxim de posturi al aparatului propriu al ministerului la 1.917 posturi, cu 24 mai multe decât la ultima reorganizare făcută de Eugen Teodorovici.

Proiectul abrogă prevederile din recenta reorganizare care suplimenta cu 14 posturi de tip contractual, pe perioadă determinată, până la 31 august 2019, numărul maxim de posturi (exclusiv demnitarii) din MFP, având în vedere încetarea exercitării de către România a președinției Consiliului UE.

Concret, în comparație cu organigrama ministerului din martie 2018 de pe website-ul propriu, nu multe se schimbă, ci doar se mută un număr de direcții aflate anterior în apajanul secretarilor de stat în subordinea directă a ministrului, printre acestea Direcția de analiză și eficientizare a cheltuielilor publice și Biroul implementare și monitorizare proiecte fonduri europene.

Proiectul mai prevede că numărul maxim de posturi de la ANAF rămâne la fel, la 27.582 de posturi. Totuși, schema de personal suferă modificări întrucât Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP) se va muta la Secretariatul General al Guvernului (SGG). ANAP avea 433 de angajați la reorganizarea din martie 2018, transmite Mediafax.

Ministerul Finanțelor va avea tot 6 secretari de stat

Ministerul Finanțelor va avea tot 6 secretari de stat, din care în prezent un singur post este ocupat, de Atilla Gyorgy, care coordonează un număr de 4 direcții și birouri la MFP și este la minister din 2014. Restul posturilor de secretari de stat sunt încă vacante. Funcția de secretar general la MFP este preluată de Mihai Diaconu, fost secretar general adjunct în ministerul lui Teodorovici.

Proiectul de reorganizare a ministerului a fost anunțat de ministrul Florin Cîțu încă de joi, 14 noiembrie, oficialul spunând atunci că vrea să aibă un minister modern și suplu, care, de exemplu, să includă un departament de economist-șef, "așa cum au toate ministerele de finanțe din lume", departament ce nu se regăsește însă în organigrama anexată la proiectul de reorganizare.

Totodată, potrivit proiectului de act normativ, MFP va prelua în subordine Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc și Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor din subordinea Guvernului și va mai renunța la Compania Națională Loteria Română, care trece sub autoritatea Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel