Renovare Primăria București. Specialiștii acuză ''mutilarea" monumentului istoric

[] []

29 dec 2016 / 08:42
Salveaza PDF Comentarii
primaria bucuresti
primaria bucuresti

Specialiștii acuză că renovarea sediului Primăriei București, care a durat aproximativ șase ani este de o calitate îndoielnică. Asupra clădirii s-au efectuat lucrări care acum pun sub semnul întrebării statutul de monument istoric. 

După șase ani de muncă, exact atât cât a durat și renovarea Parlamentului Britanic, reabilitarea clădirii Primăriei Generale a Capitalei de pe bulevardul Regina Elisabeta se dovedește o lucrare cel puțin îndoielnică. În opinia specialiștilor, intervențiile au ''stricat" elemente foarte valoroase ale monumentului istoric.

"Chiar dacă n-ar fi monument istoric, calitatea lucrărilor este sub orice critică. Pe culoare s-a pus gresie foarte alunecoasă, lucioasă. S-a înlocuit toată tâmplăria. Vă daţi seama, tâmplăria interioară este... era foarte valoroasă, am vrea şi noi să ştim unde s-a dus. Au înlocuit toate ferestrele, cu PVC, cu termopan. Poate că unele nu puteau fi recondiţionate, dar bineînţeles trebuiau copiate identic, este totuşi unul dintre cele mai importante imobile din acest oraş. Arată şocant!", afirmă Roxana Wring pentru RFI.ro. 

Situația este cu atât mai gravă cu cât bugetul pentru renovare a fost mărit de mai multe ori, iar Primăria București plătea o chirie de 9000 de euro pe lună, în clădirea în care își desfășura provizoriu activitatea.

[citeste si]

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.23