EXCLUSIV  Rengle, câștigător Românii au talent 2018. Viski, declarațiile zilei

Emil Rengle
Emil Rengle

Emil Rengle a câștigat Românii au talent 2018. Este bisexual și ungur, suficiente motive, în opinia unor oameni, să arunce cu noroi.

Emil Rengle spunea că este foarte greu ca în România să fii și ungur, și bisexual. Oamenilor le este mai ușor să arate cu degetul, să pună etichete decât să accepte diversitatea. Acest lucru s-a întâmplat și la Românii au talent 2018 când, după aflarea câștigătorului, pe Facebook, au apărut reacțiile negative. Și nu, lumea nu îi critica numărul de dans, ci se lua de orientarea lui sexuală. Paradoxal este că telespectatorii au fost cei care au ales câștigătorul, de aceea pare greu de înțeles revolta de pe Facebook.

Sâmbătă, 9 iunie, ora 17:30, are loc Marșul Bucharest Pride în Piața Victoriei

DC News l-a contactat pe Vlad Viski, director executiv al asociaţiei MozaiQ, ONG care apără drepturile minorităţilor sexuale, pentru a ne spune cum vede acest subiect.

"Considerăm că este foarte importantă vizibilitatea persoanelor LGBT în toate sferele sociale. Îl felicităm din suflet pe Emil Rengle! Credem că este o persoană extrem de talentată. Faptul că reprezintă o comunitate nu înseamnă că talentul lui poate fi pus la îndoială. Emil Rengle este un coregraf fantastic și cu foarte mult curaj. Iată că toate aceste lucruri duc la succes! Ne bucurăm pentru Emil Rengle, îl felicităm și îl așteptăm la Bucharest Pride, pe 9 iunie", a spus Vlad Viski pentru DC News.

Citește și: Rengle, bisexual, câștigător Românii au talent 2018: Dumnezeu e vinovat

Întrebat ce mesaj are pentru oamenii care nu sunt deschiși vizavi de comunitatea LGBT, tânărul ne-a spus: "Mesajul meu este că viitorul României este un viitor european, un viitor al diversității și al acceptării tuturor persoanelor care trăiesc în societate. La fel cum era și mesajul din performence-ul lui Emil Rengle, există diverse categorii de oameni în societatea românească. Cu toții, și noi, persoanele LGBT, contribuim la bunăstarea societății. Existăm în toate clasele sociale, suntem părinți, frați, surori, colegi de muncă și vecini. Tot ceea ce ne dorim este că construim împreună cu ceilalți o societate mai bună, mai prosperă. Avem aceleași aspirații și dorințe ca toți ceilalți de lângă noi".

Vezi și: Rengle, câștigător Românii au talent. Pro TV, manevră politică?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel