Renault: Protest al angajaților din Franța

Sindicatele de la Renault au cerut marţi declanşarea unor acţiuni de protest şi oprirea activităţii la fabrica Flins din apropierea Parisului, nemulţumite de prevederile privind o mai mare flexibilitate a programului de lucru. 

Sindicatele CGT, CFT şi FO sprijină oprirea activităţii, au declarat pentru Reuters reprezentanţii angajaţilor, care negociază cu conducerea Renault un nou acord de competitivitate pe trei ani, care îl va înlocui pe precedentul, încheiat în 2013. 

Sindicatele se opun propunerii de a permite directorilor fabricii să ceară angajaţilor în orice moment să lucreze suplimentar, iar banii aferenţi să fie plătiţi până la sfârşitul anului. 

În schimbul angajamentelor de a menţine producţia internă şi de a investi 720 de milioane de euro (774 milioane de dolari) în fabrici şi în pregătirea angajaţilor, conducerea Renault vrea sprijin pentru planul ce prevede majorarea productivităţii de la 64 la 90 de vehicule per muncitor. 

De asemenea, conducerea vrea să înjumătăţească până în 2019 numărul angajaţilor cu contract temporar de muncă de la fabricile Renault din Franţa. În prezent, compania are 8.000 de angajaţi cu contract temporar de muncă în Franţa. 

La fabrica Flins sunt produse modelele Renault Clio, Renault Zoe şi Nissan Micra. 

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană, relatează Agerpres. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel