EXCLUSIV  Renault și Ford în România. Motivul pentru care investitorii vin în țara noastră

Renault și Ford continuă să investească în România datorită salariilor mici din industria auto din țara noastră. Afirmația a fost făcută de Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României. 

Mihai Daraban spune că numărul de locuri de muncă oferite de Ford și Renault sunt puține în raport cu numărul total de muncitori care lucrează în industria auto din România. 

Avem 208 000 de salariați în industria auto. Dacia cu Ford-ul la un loc nu știu dacă au în jur de 16 000 de angajați. Ceea ce înseamnă că diferența până la 208 000 lucrează pe industria orizontală. Asta nu înseamnă că toți lucrează pentru Dacia și Ford, ci pentru tot felul de branduri din Europa," a declarat Daraban la DCNews Live.

Totodată, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României spune că mâna de lucru ieftină este principalul motiv pentru care Ford și Renault au venit în țara noastră. 

Salariile celor care lucrează în industria auto nu sunt spectaculoase, dar pe de altă parte de-asta au venit investitorii aici. Motivația de a veni aici nu este nici dragostea de România, nu este nici să ne ajute să ieșim din situația economică pe care o aveam la momentul respectiv. Considerentele sunt exclusiv legate de profit. Acesta este capitalismul, vrem nu vrem. Nu vine nimeni să facă opere de caritate, " a completat Daraban. 

Vezi răspunsul complet de la minutul 19:00:

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel