Renate Weber: ''Cuvintele lui m-au urmărit tot timpul.” Cine este cel care a marcat-o

Renate Weber
Renate Weber

Europarlamentarul Renate Weber a vorbit despre începuturile carierei sale de avocat. Weber recunoaște că două cazuri au marcat-o. Unul dintre cazuri îl vizează pe tatăl Sofiei Vicoveanca.

"Mi-am început cariera de avocat în 1979, la Rădăuți, unde am stat aproape un an. Îmi aduc aminte de două cazuri care m-au marcat. Unul a fost o acțiune în revendicare (de restituire) a unui imobil – rezolvată parțial și pe baza prevederilor Codului civil austriac -, pentru că era vorba de o întreagă istorie a acelui imobil. Bucovina fusese o perioadă de timp sub imperiul austro-ungar și legea austriacă i se aplicase.

Mi s-a părut formidabil să studiez o lege străină pe care să o invoc în România. Un al doilea caz de care o să-mi aduc mereu aminte îl privea pe tatăl Sofiei Vicoveanca. Era clientul meu într-o cauză privind proprietatea și, înainte de a se termina procesul, am plecat din Rădăuți; țin minte cât de rău îi părea clientului meu că plec, pentru că avea multă încredere în mine, deși eram o tânără avocată de nici 24 de ani. Cuvintele lui m-au urmărit tot timpul pe parcursul profesiei: să nu-i dezamăgești pe cei care cred în tine. Am încercat să fac la fel și în politică, să nu promit ceva dacă nu mă pot ține de cuvânt", a spus Renate Weber, potrivit cancan.ro

Vezi și: Renate Weber: E cert că UE o să plătească nota de plată a euroscepticismului la aceste alegeri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel