Renate Weber: ''Cuvintele lui m-au urmărit tot timpul.” Cine este cel care a marcat-o

Denisa Zamfir / 14 mai 2019 / 11:11 Salveaza PDF Comentarii
Renate Weber
Descriere foto: Renate Weber

Europarlamentarul Renate Weber a vorbit despre începuturile carierei sale de avocat. Weber recunoaște că două cazuri au marcat-o. Unul dintre cazuri îl vizează pe tatăl Sofiei Vicoveanca.

"Mi-am început cariera de avocat în 1979, la Rădăuți, unde am stat aproape un an. Îmi aduc aminte de două cazuri care m-au marcat. Unul a fost o acțiune în revendicare (de restituire) a unui imobil – rezolvată parțial și pe baza prevederilor Codului civil austriac -, pentru că era vorba de o întreagă istorie a acelui imobil. Bucovina fusese o perioadă de timp sub imperiul austro-ungar și legea austriacă i se aplicase.

Mi s-a părut formidabil să studiez o lege străină pe care să o invoc în România. Un al doilea caz de care o să-mi aduc mereu aminte îl privea pe tatăl Sofiei Vicoveanca. Era clientul meu într-o cauză privind proprietatea și, înainte de a se termina procesul, am plecat din Rădăuți; țin minte cât de rău îi părea clientului meu că plec, pentru că avea multă încredere în mine, deși eram o tânără avocată de nici 24 de ani. Cuvintele lui m-au urmărit tot timpul pe parcursul profesiei: să nu-i dezamăgești pe cei care cred în tine. Am încercat să fac la fel și în politică, să nu promit ceva dacă nu mă pot ține de cuvânt", a spus Renate Weber, potrivit cancan.ro

Vezi și: Renate Weber: E cert că UE o să plătească nota de plată a euroscepticismului la aceste alegeri


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.81