Remus Truică, audiat de procurorii DIICOT în dosarul creditelor frauduloase de la BRD

Omul de afaceri Remus Truică este audiat, joi dimineață, de procurorii DIICOT, în dosarul creditelor frauduloase de la BRD. 

Remus Truică nu a făcut declarații la intrarea în sediul DIICOT. El a fost pus sub acuzare de DIICOT pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu, instigare la abuz în serviciu penal și complicitate la spălare de bani.

Remus Truică a fost pus sub control judiciar iar pe averea sa (conturi bancare, terenuri și imobile, inclusiv casa din Snagov) a fost instituit sechestru asigurător până la concurența sumei de 35 de  milioane euro.

Potrivit DIICOT, la sfârșitul anului 2007, la nivelul conducerii executive a BRD a fost inițiat și constituit un grup infracțional organizat în scopul acordării de credite, cu încălcarea normelor de creditare, unor persoane fizice și/sau societăți comerciale. 17 credite au fost acordate fraudulos. Remus Truică a beneficiat de 15. Prejudiciul cauzat BRD se ridică la aproximativ 43,5 milioane de euro. Niciunul dintre cele 17 credite nu a fost restituit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel