Remus Rădoi, patronul firmei de pază, spune ce i-au cerut poliţiştii referitor la cazul Caracal

Gh. Dinca
Gh. Dinca

Patronul firmei de pază la care fostul adjunct al IPJ Olt a apelat în noaptea în care era căutată Alexandra Măceșanu a declarat că i s-au cerut informații privind o mașină argintie ce părea un BMW break, apoi s-a răzgândit și i-a cerut informații despre un Renault Megane break.

"Noi, fiind firmă de pază, avem în statut, prin regulamentul de funcționare și organizare, legea 333/2003 prevede că suntem obligați să cooperăm și să furnizăm date atunci când ne sunt cerute de către organele de anchetă. 

În seara respectivă, comisarul Nicolae Alexe (fost adjunct al IPJ Olt -n.r.) ne-a întrebat dacă cunoaștem, dacă putem să îi furnizăm date cu privire la o mașină argintie ce părea inițial a fi un BMW break, iar apoi s-au răzgândit și au spus că era vorba de un Renault Megane break. Am cerut mai departe date la oamenii din teren, adică la agenții de pază care erau în teren, le-am și furnizat niște date cu privire la mașini ce aveau acele caracteristici cerute de ei", a declarat, pentru Mediafax, Remus Rădoi, cunoscut drept „Codiţă“.

Afaceristul spune însă că nu a dat localții și nici nu a indicat vinovăția vreunuia dintre persoane. "Spuneam doar că mai există mașină cu specificațiile astea în locația cutare sau mai există mașină pe drumul cutare, dar nu ne-am implicat în a da destinații unde ei să percheziționeze sau nume de persoane pe care să le indicăm drept vinovate. Mai mult, am văzut că se spune că am trimis poliție la Clanul Oacă. Acesta nu este un clan rival (întrebat dacă ar exista disensiuni între acesta și Oacă – n.r.). În primul rând, noi nu avem rivali. Noi suntem o firmă de pază. În al doilea rând, oamenii care aveau acele mașini pe care noi le-am indicat nu aveau nicio treabă cu clanul rival. Adică, mi se pare o distorsionare de la cer la pământ, în opozanță cu realitatea", a completat Rădoi.

Ce a mai declarat Remus Rădoi

Solicitat să spună dacă polițiștii din Olt i-au mai cerut ajutorul și în alte cazuri, Remus Rădoi, care administrează alături de alte persoane, după cum singur a declarat, mai multe firme de pază din zonă, a replicat: "Da, cu siguranță da. În preajma constituirii unui dosar de proxenetism, cămătărie, taxă de protecție, am fost solicitați să le acordăm sprijinul, pentru că noi avem pază și protecție la toate obiectivele unde câteodată se întâmplau evenimente sau unde se încerca să se racoleze fete sau să se intimideze persoane. Atunci, prin statut, eram obligați să facem asta, iar ei erau obligați să ne ceară informații. Niciodată nu aveam puterea de a dispune sau de a coordona anchete. Doar când eram solicitați, prin obligația pe care o avem, răspundeam la solicitare".

Întrebat dacă primea date din anchetele Poliției Olt, omul de afaceri spune că polițiștii îi puneau la dispoziție doar datele "pe care au voie să le pună sau față de care au interes să ceară informații, adică firește că în momentul în care îți cere informații despre o mașină argintie, îți spune că e suspectă o mașină argintie. Dar altfel nu ar putea să îți ceară informații despre ea".

Remus Rădoi spune că Poliția nu a greșit cerându-i ajutorul

Remus Rădoi spune că, din punctul său de vedere, Poliția nu a greșit cerându-i ajutorul, ba mai mult, trebuia să solicite sprijin din mai multe părți. "Consider că oamenii ăștia, la evenimentul ăsta și la alte evenimente, au fost incompetenți, indolenți, au fost lipsiți de empatie, dar nu consider că au încălcat leega cerând informații. Trebuiau să ceară mai multe, trebuiau să facă mai multe demersuri, să meargă la toți oamenii care puteau să îi ajute în vreun fel".

Omul de afaceri susține că nu are niciun fel de relație de prietenie cu Nicolae Alexe, fostul adjunct al Inspectoratului Județean de Poliție Olt, destituit în urma cazului de la Caracal.

"Nu aveam nicio relație cu niciunul dintre ei, îl cunoscusem pe domnul Alexe prin prisma dosarului de al DIICOT, pentru că dânsul a lucrat la DIICOT și investiga o grupare de crimă organizată. Adică, l-am cunoscut acum 3-4 luni prin prisma acestui dosar, direct, oficial. Mergeam și îi furnizam date despre acest individ. Nu am avut relații personale, alte discuții. Strict protocolar. Nu am fost niciodată prieteni. Parte din conducerea firmei ( de pază pe care o deține – n.r.) este obligată să colaboreze cu orice organ de anchetă al statului. Și din punct de vedere uman, dacă ți se cer niște date, nu ai cum să fii atât de odios să nu le dai. Conversațiile pe Whatsapp relevă că omul (Nicolae Alexe - n.r) era intenționat să afle cât mai multe date într-un timp cât mai scurt și cerea ajutor și că noi i-am dat tot ce puteam, fără să îi indicăm noi sau să îi spunem ,,fă așa!”. Nici nu avem cum să facem așa vreodată. Numerele mașinilor furnizate nu aparțineau niciunei grupări, oamenii aceia erau simpli cetățeni. Ei ne-au rugat să căutăm, să le zicem repede unde vedem și noi le-am zis. Cetățeanul cinstit înțelege acum că n-ar trebui să colaboreze și să furnizeze date la poliție, dacă le știe. Cum să înțelegem asta?", a conchis Rădoi.

Reacția omului de afaceri vine în contextul în care jurnaliștii de la Libertatea au scris că Nicolae Alexe, fost adjunct al Poliției Olt, a apelat la Remus Rădoi, zis ”Codiţă”, "şeful unei reţele uriaşe şi dintre cei mai temuţi oameni din judeţ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie", că acţiunile de căutare a Alexandrei Măceșanu ar fi fost coordonate de clanurile de interlopi, relatând despre conversaţiile de pe WhatsApp dintre poliţistul Alexe şi Rădoi, și că Remus Rădoi ”Codiţă” ar fi trimis poliţia la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în seara în care era căutată Alexandra.

Contactat de MEDIAFAX, Nicolae Alexe a refuzat să ofere un punct de vedere referitor la acest subiect.

Omul de afaceri Remus Rădoi a fost implicat, în 2009, într-un scandal cu un grup de romi la Caracal, în urma căruia un bărbat a ajuns la spital după ce a fost împuşcat. Remus Rădoi a susţinut atunci că se afla în maşina sa, pe strada Traian, când, la un moment dat, din sens opus a venit un autoturism care i-a acroşat autovehiculul. În acel moment, ar fi ieşit din autoturism mai multe persoane care aveau bâte şi care ar fi încercat să-l agreseze pe omul de afaceri. Rădoi a spus că de teamă a luat un pistol cu bile cu care a tras spre zona în care se aflau agresorii, rănindu-l pe unul dintre ei.

De asemenea, în 2002, Rădoi a fost implicat într-un incident în faţa Ministerului Justiţiei, când şi-a incendiat maşina în semn de protest faţă de "pasivitatea autorităţilor" în privinţa infractorilor. Astfel, la începutul lunii aprilie 2002, Remus Rădoi şi-a incendiat autoturismul personal, Dacia 1300, în faţa Ministerului Justiţiei, în semn de protest faţă de "pasivitatea autorităţilor", care au tolerat ca el şi soţia sa "să fie terorizaţi de infractori". Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei de la vremea respectivă, bărbatul şi-a stropit maşina cu benzină apoi i-a dat foc, autoturismul fiind distrus înainte ca cele două maşini de intervenţie ale pompierilor să ajungă la faţa locului. Potrivit sursei citate, Rădoi deţinea un magazin în comuna Redea, soţia sa fiind angajată ca vânzătoare. La începutul lunii aprilie 2002, magazinul i-a fost spart de un localnic, Costel Piţuru, care a fost condamnat la 40 de zile de muncă în folosul comunităţii, fapt care l-a nemulţumit pe Remus Rădoi. "Potrivit informaţiilor furnizate de postul comunal (Redea - n. r.) de poliţie, cetăţeanul Rădoi Remus practică yoga, dar, în pofida acestui fapt, are o fire impulsivă care deseori îl determină să aibă un comportament extrem de agresiv, aidoma părinţilor săi. El este cunoscut în comună ca un individ care a mai comis şi înainte de incidentul de ieri o serie de acte de violenţă la limita iresponsabilităţii", se mai arăta în comunicatul MJ.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel