Remus Pricopie (SNSPA), radiografie dură a sistemului: "Corupţie, droguri, Bamboo universitar"

Remus Pricopie
Remus Pricopie

Remus Pricopie, rectorul SNSPA a scris un editorial în care critică dur sistemul educaţional din România, punctând o serie de probleme grave pe care le-a identificat. 

"Un ministru al Educaţiei – indiferent din ce guvern sau ţară face parte – are de gestionat cel puţin două planuri: (i) funcţionarea sistemului azi şi în viitorul apropiat; (ii) proiecţia sistemului (reformarea acestuia) pentru a fi adaptat cerinţelor pe termen mediu (3-7 ani) şi îndepărtat (8-20 de ani). (...)

Din acest prim tablou rezultă că politicile educaţionale, fără o abordare integrată, la nivel naţional şi în context regional / global, nu au cum să fie eficiente. De exemplu, cum rezolvă ministrul educaţiei problema faptului că absolvenţii universităţilor de medicină, după rezidenţiat, primesc imediat oferte greu de refuzat, de la spitale din vestul Europei, în timp ce noi nu avem medici pentru a gestiona criza medicală prin care trecem? (...) Dar problema universităţii care pune la dispoziţia unor interese private spaţiile academice, pentru a construi un 'Bamboo universitar', cum poate fi interpretată? Este ea în beneficul educaţiei? Nu ar fi fost oare mai potrivit ca acea clădire să fie alocată studenţilor şi profesorilor din centrele de cercetare?

Cum rezolvăm problema corupţiei? Dar pe cea a drogurilor consumate în şcoli şi campusuri universitare, care distrug vieţile unui număr din ce în ce mai mare de adolescenţi şi tineri, şi despre care nu se vorbeşte aproape deloc oficial, de ce nu o abordăm?", scrie Remus Pricopie în Adevărul


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel