EXCLUSIV  Remarca lui Gușă după ce a văzut că o bătrână voia să cumpere trei morcovi, însă la unul a renunțat din cauza banilor

Foto Pexels
Foto Pexels

Cozmin Gușă, care susține că „suntem caz de targă”, însă discutăm cu cât să creștem pensiile și salariile, a povestit ce a văzut într-un magazin din România.

„Toată viața noastră bună - o să vedeți - că ni se scurge printre degete, din punct de vedere material, și o să ne doară capul. Prima dată, vor fi afectați cei mai săraci”, a spus Cozmin Gușă în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media” de la DCNewsTV. Acesta a povestit ce a văzut într-un magazin. „O bătrânică luase trei morcovi: 1,20 lei. Voia să-și facă ciorbă sau tocăniță. A scos însă un morcov ca să ajungă pe la 90 de bani. I-am cumpărat eu un kg, nu a vrut să accepte mai mult, însă la nivelul acesta suntem!”, a zis Gușă.

„O să vedeți că, în lunile acestea, în care prețurile s-au mărit la alimente, la energie, s-au golit buzunarele, s-au subțiat economiile, băncile nu mai dau credit de consum, s-au inventat celebrele IFN-uri. Este plină televiziunea de reclame la IFN-uri care dau credit pe loc, dar nu spun că este cu 10 la sută dobândă pe lună. Gândiți-vă!”, a subliniat Gușă.

„Nu mai dă nimeni împrumut. Nici printre vecini, cum era pe vremuri. Nu mai vedeți așa face ceva, nu se mai împrumută oamenii între ei. De ce? În primul rând, de frică, gândindu-se că nu mai primesc banii. În al doilea rând, când dai bani unuia împrumut, e clar că va fi dușman, se uită chiorâș la tine pentru că are impresia că nu i-ai făcut un serviciu, ci că trebuie să-ți dea banii înapoi”, a mai zis Cozmin Gușă.

„Țineți de bani! Cei care nu v-ați dus în concediu să cheltuiți, foarte bine! Nu mai sunt vremuri de concedii!”, a subliniat acesta.

„Noi suntem caz de targă și discutăm cu cât să creștem pensiile și salariile! Nu putem să facem asta”, a conchis Cozmin Gușă.

Deferiţi mass media, sezonul 3, episodul 1. Chirieac, Vâlcu şi Guşă dezbat subiectele momentului

Citește și...

Răsturnare de situație: Ciolacu, focus pe energie. Grindeanu și Tudose au schimbat imediat subiectul 

Marcel Ciolacu a pus o temă pe tapet, apoi au venit Sorin Grindeanu și Mihai Tudose și au schimbat complet subiectul.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, anunţase marţi, într-o postare pe Facebook, că PSD se bate ca în noua Ordonanţă de urgenţă privind pachetul de măsuri pe energie, toţi actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuţie de solidaritate şi de asemenea pentru reglementarea pieţei energetice pentru cel puţin doi ani.

„PSD se bate ca în noua ordonanță de urgență toți actorii din energie – producători, traderi, distribuitori, furnizori să plătească o contribuție de solidaritate, calculată ca procent din ceea ce depășește prețul de referință, plus o marjă decentă de profit. Este esențial să înțelegem că energia este principala sursă a inflației și că situația de criză nu se va rezolva în câteva luni. De aceea, pe lângă aceste decizi urgente, avem nevoie și de o soluție pe un termen mai lung, iar PSD va lupta în continuare pentru reglementarea pieței energetice pentru cel puțin doi ani”, spunea, marți, Marcel Ciolacu.

Apoi, au venit imediat Sorin Grindeanu și Mihai Tudose care au schimbat subiectul. Ei au început să vorbească despre pensii.

„A vorbit Ciolacu despre energie, dar apoi Sorin Grindeanu și Mihai Tudose au schimbat discursul și aruncă bomba cu pensiile. Așa a fost succesiunea dacă te uiți în timp. Ciolacu pusese reflectoarele pe traderi, iar cei doi au venit și au schimbat discursul. Aruncă lumea pe panta pensiilor, pe 10% care înseamnă mai nimic etc”, a remarcat jurnalistul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel