Remaniere guvernamentală, amânată. Chirieac: Cineva i-a spus premierului...

Remanierea Guvernului este amânată până după alegerile europarlamentare de pe 26 Mai. Până atunci, miniștrii interimari de la Justiție, Fonduri Europene și Românii de pretutindeni vor rămâne în scaun pe durata maximă permisă de lege de 45 de zile.

Imediat după alegerile euroiparlamentare va avea loc o ședință a Comitetului Executiv național al PSD în care se vor decide propunerile noilor miniștri care vor fi trimise de premierul Viorica Dăncilă președintelui Klaus Iohannis. În acea ședința se va discuta și despre o eventuală restructurare a Guvernului susținută și de liderii celor două partide din coaliția de guvernare. Premierul Dăncilă nu susține acest demers, așa că, cel mai probabil ea va trimite la Cotroceni noi numiri de miniștri.

Situația a fost comentată de analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție la România Tv, sâmbătă după amiaza:

”Este vorba despre disensiunile dintre doamna Dăncilă și PSD. Și atunci, doamna Dăncilă, în mod absurd, a refuzat restructurarea Guvernului făcând un mare deserviciu propriului partid. Cineva i-a spus premierului că poate să-i pice Guvernul în Parlament. Ceea ce este fals! În cazul respingerii unei restructurări a Guvernului, rămâne actualul Guvern. Nu este o moțiune de cenzură. Doamna Dăncilă se teme de această cădere și atunci a ales să facă jocul președintelui. Nu știu dacă de aici încolo va face în permanență jocului domnului președinte Iohannis, dar, cel puțin în acest moment, asta face!” este de părere analistul politic.

”Totul se ve rediscuta după europarlamentare. În opinia mea, PSD va obține un rezultat foarte bun, copleșitor, ținând seama de toată propaganda făcută. Dacă PSD ia 40% sigur că partidul va prevala”, a mai explicat Bogdan Chirieac, la România Tv.

Citește și:

Viorica Dăncilă: Iohannis ne pune multe piedici! Referendumul nu este important

Alegeri europarlamentare. Rareş Bogdan: Va fi istoric

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel