EXCLUSIV  Reluare zboruri, revenire la normal. Pilotul Osiceanu, veste PROASTĂ: De-abia atunci se va întâmpla

Cezar Osiceanu
Cezar Osiceanu

Pilotul Cezar Osiceanu a vorbit, pentru cititorii DC News, despre momentul în care se vor relua zborurile către principalele destinaţii din Europa şi nu numai, spunând care este momentul în care se estimează că lucrurile vor reveni la normal după blocajul din ultimele luni. 

Pilotul Cezar Osiceanu  a explicat în ce condiţii se vor putea relua zborurile internaţionale, după blocajul provocat de pandemia de coronavirus. 

"Nimeni nu ştie exact când se va întâmpla acest lucru, pentru că modul de declanşare a acestor activităţi se face în baza unui acord bilateral încheiat între statul român şi statele respective. În plus, fiecare ţară şi-a creat propriile sisteme de protecţie, pe zone. De exemplu în Sicilia guvernarea locală subvenţionează turismul, dar nu pentru români, ci pentru anumite companii agreate. În nord încă este epidemie. În mod normal, până nu se reglementează la nivel bilateral cum vor sta lucrurile, inclusiv protocoalele de urmat, nu se poate face nimic. În momentul de faţă se zboară pe anumite direcţii, în zonele care nu sunt roşii", a explicat pilotul Cezar Osiceanu.

Întrebat despre modul în care se desfăşoară zborurile, despre regulile care trebuie respectate la bord, Cezar Osiceanu a explicat: "În momentul de faţă s-a limitat drastic consumul la bord, nu se mai dă mâncare caldă şi aşa mai departe, sunt instruiţi însoţitorii să nu se apropie, au mănuşi de cauciuc, mască pe faţă. Pasagerii poartă mască şi li se face un briefing în care li se spune ce şi cum; cam astea sunt măsurile care pot fi luate în avion".

Când se va reveni la normal

Cezar Osiceanu nu este foarte optimist legat de momentul în care se va reveni la normal în ceea ce priveşte frecvenţa zborurilor şi numărul de pasageri. "O estimare din partea Eurocontrol-ului spune că de-abia în lunile octombrie-noiembrie 2020 vom ajunge la circa 30% din volumul zborurilor de anul trecut. Iar atingerea volumului de zbor pe anul trecut, adică o revenire la 100.000 de zboruri pe zi, se va petrece nu mai devreme de anul 2022", a explicat Cezar Osiceanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel