Relu Fenechiu, decizie de la Judecătoria Vaslui

Judecătorii Tribunalului Vaslui au dat astăzi o decizie în cazul lui Radu Fenechiu.

UPDATE 3: Acesta a declarat că nu se mai întoarce în politică și că va face afaceri. „Voi afaceri afaceri, nu mai vreau să aud de afaceri cu statul român Atâta timp cât statul mă lasă, voi face afaceri. Un om face afaceri dacă este lăsat să și câștige ceva. Dacă statul român consideră că tot ceea ce câștig trebuie să îi dau lui, atunci va trebui să găsesc o soluție, că trebuie să-mi întrețin și familia”, a spus fostul ministru. De asemenea, a spus că una dintre judecătoarele din completul de judecată l-a vizitat în peniteniciar și i-a prezentat scuze. Totodată, a spus că perioada în care a fost încarcerat a trecut greu.

UPDATE 2: Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a părăsit Penitenciarul Vaslui.

Fost ministru al Transporturilor, liberalul ieşean Relu Fenechiu s-a aflat în detenţie la Penitenciarul Vaslui pentru a-şi ispăşi o condamnare de 5 ani şi 6 luni de închisoare.

Din pedeapsă Fenechiu a executat trei ani, şase luni şi opt zile, respectiv 1.195 zile închisoare, 203 zile fiind considerate ca executate ca urmare a muncii prestate, 83 de zile dintre acestea fiind activităţi lucrative la clubul unităţii şi 120 de zile ca urmare a elaborării de lucrări şi articole ştiinţifice. 

UPDATE: Relu Fenechiu va fi eliberat condiționat, transmite Antena 3. Decizia este definitivă.

În primă instanță, Fenechiu a avut câștig de cauză la Judecătoria Vaslui. Procurorii au contestat, însă, sentința, iar acum va fi dat verdictul definitiv.

Fostul demnitar a fost condamnat la cinci ani de închisoare în dosarul Transformatorul, pentru că a vândut întrerupătoare și transformatoare uzate la preț de produse noi către Sucursala de Întreținere și Servicii Energetice Electrice Moldova.

Pedeapsa a fost contopită cu cea primită într-un alt proces, trei ani și zece luni, astfel că a rezultat o sentință de cinci ani și șase luni.

El este încarcerat de la începutul anului 2014. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel