Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de închisoare de ÎCCJ

Ministrul Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Transformatorul", pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă calificată. Decizia a fost luată vineri, de către magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție. În plus, Fenechiu a primit interdicția de a candida pentru o funcţie publică timp de trei ani, fiind obligat să plătească și suma de șase milioane de lei.

În același dosar, "Transformatorul", au mai fost condamnați:

- Ioan Turbatu - șase ani de închisoare;

- Ion Mărdăghian - șase ani de închisoare;

- Petru Andronache - șapte ani de închisoare;

- Lucian Fenechiu, fratele ministrului Transporturilor, - cinci ani de închisoare;

Pedepsele sunt cu executare toți fiind condamnați pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu în formă calificată.

Decizia nu e definitivă. S-a făcut deja recurs

Decizia ÎCCJ nu este una definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la un complet de cinci judecători din cadrul Instanței Supreme. Avocatul lui Relu Fenechiu, Gheorghiță Mateuț, a declarat că a făcut deja recurs la decizia Instanței.

În acest dosar, procurorii DNA au cerut pentru Relu Fenechiu 15 ani de închisoare.

Ministrul Transporturilor a fost judecat pentru fapte de corupţie, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

Completul de la ÎCCJ care a judecat dosarul “Transformatorul” a fost format din preşedintele Francisca Vasile, Ilie Iulian Dragomir şi Mirela Sorina Popescu.

Potrivit rechizitoriului, prejudiciul total este de 7.529.594,1 lei (6.327.390 de lei plus TVA) şi reprezintă valoarea echipamentelor necorespunzătoare achiziţionate. Prejudiciul este rezultatul a 46 de acte materiale, derulate în perioada 2002 – 2005, fiecare act material însemnând o achiziţie publică efectuată de SISEE Moldova de la firmele SC La Rocca SRL, SC Fene Grup SA, SC Euro Plus SRL şi SC Tehnorom SRL.

Bogdan Chirieac: Sper că toți cei care au jefuit țara să simtă că nu mai pot fura

Despre decizia de condamnare a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, analistul Bogdan Chirieac a declarat la România Tv că "este un început de drum în Justiția din România. Nu știu cât de vinovat este domnul Fenechiu, fiindcă trăim în Epoca Băsescu. Dar, dincolo de acest aspect, toți cei care jefuiesc statul în această țară, de exemplu CNADNR-ul, au a se teme în acest moment. Toți cei care au făcut să dispară zeci și zeci de miliarde de euro în această țară în ultimii ani au a se teme.  Pentru toată lumea, există, iată, această sentință cu ani grei de pușcărie și cu milioane de euro daune materiale, lucru care nu s-a mai întâmplat în instanțele din România... Sper că toți cei care au jefuit țara din acest moment să simtă că nu mai au acel sentiment că pot fura oricât și nu li se va întâmpla nimic", a declarat Bogdan Chirieac

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel