Relicva Papei Ioan Paul al II-lea la București. Procesiune de amploare

 O procesiune cu relicva şi icoana Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea va fi organizată duminică în Capitală, informează un comunicat al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti .

La procesiune, care are loc în ziua sărbătorii liturgice a Sfântului Papă, vor participa Miguel Maury Buendía - nunţiu apostolic în România, Cornel Damian - episcop auxiliar al Arhidiecezei Romano-Catolice de Bucureşti, Mihai Frăţilă - episcop al Episcopiei Greco-Catolice "Sf. Vasile cel Mare" din Bucureşti, precum şi mii de credincioşi şi preoţi romano-catolici şi greco-catolici din Capitală şi împrejurimi. 

Procesiunea va porni de la monumentul Sfântului Papă Ioan Paul al II-lea, situat în apropierea sediului Nunţiaturii Apostolice. Credincioşii, călugării şi călugăriţele, ministranţii, preoţii şi episcopii se vor reuni la monument la ora 14,00. După un moment de rugăciune, în jurul orei 14,30 se va porni spre Catedrala Sfântul Iosif unde, în jurul orei 15,00, va fi celebrată o liturghie în cinstea Sfântului Ioan Paul al II-lea. 

Relicva constă în câteva picături de sânge ale Sfântului Papă şi a fost dăruită Catedralei Sfântul Iosif din Bucureşti la 19 mai 2011 de cardinalul Stanisław Dziwisz, actualmente arhiepiscop emerit de Cracovia (Polonia), fost secretar personal al lui Ioan Paul al II-lea. 

Karol Wojtyła (Papa Ioan Paul al II-lea) s-a născut la 18 mai 1920 la Wadowice, în Polonia. A fost hirotonit preot la 1 noiembrie 1946, iar la 28 septembrie 1958 a fost consacrat episcop. Papa Paul al VI-lea l-a făcut cardinal în 1967. Wojtyła a fost ales papă în conclavul din octombrie 1978, luându-şi numele Ioan Paul al II-lea. A murit la 2 aprilie 2005 la Vatican. Procesul său de beatificare a fost deschis, în mod excepţional, la 28 iunie acelaşi an iar Papa Francisc l-a declarat sfânt la 27 aprilie 2014. 

În 1999, Ioan Paul al II-lea a venit în România, prima vizită a unui Suveran Pontif într-o ţară majoritar ortodoxă, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel