Relațiile SUA-Taiwan, ridicate la nivel de parteneriat global

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Relațiile dintre Statele Unite și Taiwan au fost ridicate la un nivel de parteneriat global, după ce SUA a decis să ridice restricțiile cu privire la interacțiunile diplomatice.

Ministrul de externe al Taiwanului, Joseph Wu, a declarat că relațiile cu Statele Unite au fost ridicate la un parteneriat global, după ce SUA a decis să ridice restricțiile cu privire la interacțiunile diplomatice și e gata să trimită ambasadorul ONU pe insulă. Wu a declarat reporterilor din Taipei că decizia secretarului de stat ieșit Mike Pompeo, la doar o zi după ce SUA a anunțat că ambasadorul la Națiunile Unite Kelly Craft va vizita insula săptămâna aceasta, a fost un „lucru important”.

„Relațiile Taiwan-SUA au fost ridicate la un parteneriat global”, a declarat Wu reporterilor. „Ministerul de externe nu va lăsa garda jos și speră să continue să stimuleze dezvoltarea legăturilor dintre Taiwan și SUA”. Vizita și relaxarea măsurilor anti-COVID-19 au loc cu mai puțin de două săptămâni înainte ca președintele ales al SUA, Joe Biden, să își preia mandatul.

Deși SUA, la fel ca majoritatea țărilor, nu au legături oficiale cu Taiwanul, sunt obligate prin lege să le ofere mijloacele necesare pentru a se apăra, iar sub președintele Donald Trump a intensificat vânzările de arme și echipamente și a trimis înalți oficiali la Taipei în mișcări care au atras atenția Republicii Populare Chineze, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel