Relaţiile regionale şi Hong Kongul, pe agenda vizitei ministrului de externe chinez la Phenian

Ministrul de externe al Chinei, Wang Yi, a discutat despre relaţiile regionale şi poziţia Beijingului în problema Hong Kongului, în timpul unei vizite desfăşurate la Phenian, a informat marţi Ministerul de Externe chinez, potrivit dpa.

Wang Yi a avut o întrevedere cu omologul său nord-coreean Ri Yong Ho, în cadrul vizitei sale de trei zile la Phenian, care are loc în urma testelor suspecte cu rachete balistice ale Coreei de Nord.

Cei doi diplomaţi au declarat că vor colabora pentru a menţine pacea şi stabilitatea regională.

În problema protestelor care au loc la Hong Kong, "poziţia Phenianului este aceea că Hong Kongul este al Chinei, iar forţele externe ar trebui să nu se amestece", a declarat şeful diplomaţiei nord-coreene, potrivit unui comunicat al Ministerului de Externe chinez.

Potrivit lui Wang, în pofida climatului internaţional în cei 70 de ani de la stabilirea relaţiilor dintre China şi Coreea de Nord, cele două ţări "au fost mereu în aceeaşi barcă", datorită atributelor lor socialiste "esenţiale".

După o detensionare a relaţiilor dintre Phenian şi Washington anul trecut, Phenianul şi-a reluat în iulie lansările de rachete, pentru a protesta împotriva exerciţiilor militare comune ale Coreei de Sud şi SUA care ar fi vizat Nordul.

Beijingul, care este cel mai mare aliat şi partener comercial al Phenianului, a pledat pentru îmblânzirea sancţiunilor economice împotriva Pheianului, în schimbul suspendării de către Coreea de Nord a programului său nuclear. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel