Relaţiile diplomatice dintre China şi SUA s-au deteriorat după întâlnirea dintre Obama şi Dalai Lama

întâlnire între Obama si Dalai Lama
întâlnire între Obama si Dalai Lama

China a apreciat drept "grosolană" intervenţia SUA în problemele interne care există între China şi Tibet. Totul survine în urma întâlnirii dintre preşedintele american, Barack Obama şi liderul spiritual al tibetanilor, Dalai Lama, ce a avut loc ieri la Casa Albă .

Obama a avut o discuţie de 45 de minute cu Dalai Lama în care a subliniat că Statele Unite nu susţin independenţa pentru Tibet, informează Antena 3.

China, pentru care Dalai Lama este un separatist care instigă la violenţe pentru a obţine independenţa Tibetului, a reacţionat rapid şi a declarat că întâlnirea lui Obama a avut un impact "nefast”.

Dalai Lama neagă acuzaţiile autorităţilor chineze şi spune că nu îşi doreşte nimic altceva decât o tranziţie paşnică spre autonomie reală pentru regiunea Tibetului, zonă condusă de China cu „mână de fier” încă din 1950.

Într-un comunicat oficial de la Casa Albă se menţionează că Dalai Lama i-a transmis preşedintelui american că nu îşi doreşte independenţa pentru Tibet şi că speră că „dialogul dintre reprezentanţii săi şi oficialii chinezi poate fi reluat cât de curând”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel