EXCLUSIV  Vosganian: Dacă aş face o listă... v-aș speria. Andreea Pora zicea un lucru

Mihai Ciobanu / 11 dec 2019 / 23:42 Salveaza PDF Comentarii
Rusia
Rusia

Varujan Vosganian a prezentat, în cifre, situaţia schimburilor comerciale România - Rusia, afirmând că ţara noastră are un avantaj în faţa ruşilor din acest punct de vedere. 

"Dacă aş face o listă cu toate lucrurile care s-au spus despre mine, vă sperie gândul. Andreea Pora zicea odată că eu şi Geoană suntem oamenii ruşilor. De ce? Pentru că cerusem în şedinţa de Guvern să extindem institutele culturale şi în zone ample cum este Beijingul sau Moscova şi să lărgim comerţul cu America Latină, cu Asia de SE şi cu alte zone. În clipa când am rostit cuvântul ‚Rusia’, brusc am devenit omul ruşilor. (...) În relaţia noastră cu Rusia avem un avantaj de competitivitate uluitor.

De la compoturi, mezeluri şi până la mobilă şi cristale. În comerţul nostru exterior, în 2013, când l-am condus eu, aveam un excedent de 1 miliard de dolari cu Rusia. Dacă scoţi gazele şi petrolul, ei vindeau la noi de 400 milioane de dolari şi noi vindeam la ei de 1,4 miliarde de dolari, cu o capacitate uriaşă de extindere pentru că nu aveam un acord comercial",  a explicat Varujan Vosganian (ALDE), într-un interviu acordat DC News. 

Detalii în video: 

 

 

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27