Relațiile Franța - Germania, în prag de explozie

Foto: theblaze.com
Foto: theblaze.com

Cifrele publicate joi de Eurostat ar putea duce la izbucnirea unei dispute între două dintre cele mai puternice economii ale Uniunii Europene, Franța și Germania.

Franța a cunoscut în iulie o inflație negativă și are creștere zero de la începutul acestui an. Guvernul anticipează că nu va atinge deficitul de 3% din PIB în 2015 și va avea nevoie să fie păsuit de către Bruxelles.

Mai mult, eforturile bugetare ar putea să încetinească mecanismul de funcționare a țării. Prin urmare, Francois Hollande va cere Germaniei să facă mai mult pentru creșterea economică europeană, inclusiv să accepte deprecierea monedei unice. Până acum, Berlinul a respins de două ori această solicitare, conform L'Express. Există toate ingredientele pentru o dispută severă între Franța și Germania, notează publicația.

Statistica Eurostat determină o creștere zero pentru Franța în primul și al doilea trimestru. Cu toate astea, Hexagonul stă mai bine decât Germania, care prezintă o scădere de 0,2% în ultimele trei luni.

Conflictul franco-german prezintă premizele unei agravări la 30 august, când, în cadrul unui summit european extraordinar, se va decide compoziția noii Comisii Europene. Fostul ministru francez al Finanțelor, Pierre Moscovici, este propunerea Parisului pentru postul de Comisar al Economiei, nominalizare pe care Germania nu o agreează. 

Trei concluzii după cifrele Eurostat. Cum stă România, în raport cu vecinii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel